Si no veus correctament aquest butlletí clica aquí­

Nous actes i cursos d'RSE s'activen per al 2011

L'any 2010 va suposar el desplegament d'una gran quantitat d'actes de foment de la Responsabilitat Social per tot el país. Al llarg de la dècada s'havien fet moltes jornades d'RSE però la gran majoria localitzades a Barcelona o ciutats grans. Per contra, l'any passat, a gairebé totes les comarques es va poder parlar dels compromisos empresarials en el marc de la Responsabilitat Social. Vam rendir comptes de la nostra activitat d'esdeveniments de sensibilització i formació durant l'any passat, mostrant quina ha estat l'evolució.

Sembla que aquest 2011 també es presenta amb voluntat de continuar parlant d'RSE. Si en algun moment havíem estat crítics envers una acumulació de jornades que no aportaven molt més que les precedents, ara per ara veiem com aquestes noves fornades d'esdeveniments prenen un sentit més clar, ja sigui com a desplegament territorial o sectorial, amb enfocaments més acurats, amb objectius més concrets.

A més, aprofitant la celebració de l'Any Europeu del Voluntariat, algunes d'aquestes jornades ho fan sota aquest enfocament. És interessant no solament per la vinculació evident entre RSE i voluntariat. També hi ha un altre interès consistent a afavorir la comprensió de l'RS de les Empreses entre les persones que estan dirigint les entitats de voluntariat o les no lucratives en general.

Propers cursos i esdeveniments:

6-04-11 Seminari "Integració de l'RSE en la gestió"
Aula de formació de Forum Empresa Lleida. De les 17’00h. a les 20’00h. Aquest seminari té com a objectiu comprendre el sentit estratègic de la responsabilitat social de l’empresa, adquirir nocions bàsiques sobre la metodologia de gestió de l’RSE i conèixer casos de pimes que apliquen l’RSE al seu model d’empresa. Seminari a càrrec del Sr. Josep Maria Canyelles, expert en Responsabilitat de les Empreses, promotor de Responsabilitat Global, assessor tècnic en RSE de la Cambra de Comerç de Barcelona i del Consell de Cambres de Catalunya. 

31-03-11 Jornada Agenda 2020 i els nous reptes per a sortir de la crisi L'Ajuntament de Tarragona fa una acció formativa interna sobre l'Agenda 2020 i els nous reptes per a sortir de la crisi. Josep Maria Canyelles hi farà una conferència sobre "Creixement integrador: La responsabilitat social a l'àmbit local, territoris socialment responsables"


1-04-11 Cursos sobre RSE i llengua
Josep Maria Canyelles farà un seguit de cursos de Responsabilitat Social de les Empreses en els aspectes de llengua. Aquest divendres comencen a la Cambra de Comerç de Lleida i després es faran a Barcelona i Girona, organitzats pel CPNL


13-04-11: Raval (Barcelona)
15-04-11: Palma (Mallorca)

Altres esdeveniments recents:

Canyelles aporta el sentit estratègic de l'RSE en un curs per a 60 consultors d'RSE
He tingut l'oportunitat de fer la sessió d'inici del curs que l'agència CRANA organitza a Pamplona per a homologar a Navarra una seixantena de consultors de Responsabilitat Social de les Empreses.

RSE a la Universitat Rovira i Virgili

Vaig tenir l'oportunitat de fer una col·laboració dins l'assignatura d'Ètica i RSE a la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials de la Universitat Rovira i Virgili, al Campus de Reus.




Articles i reflexions d'actualitat

Reconeixement a l'Empresa Inclusiva

Josep Maria Canyelles parlarà a Girona sobre RSE

En un acte públic que es celebrarà el proper 31 de març, al Parc Tecnològic de Girona, es farà el lliurament de reconeixement a les empreses que hagin destacat per la seva trajectòria i impuls en matèria de polítiques d’igualtat d’oportunitats en el treball en pro de les persones amb discapacitat.

Activitats de suport a l'activitat empresarial: cursos d'RSE

La Diputació de Barcelona ha fet públic el Catàleg de tallers tutorats que ofereix als ajuntaments durant el 2011. Aquests tallers van adreçats a les empreses i contenen accions d'RSE. Responsabilitat Global ofereix tres activitats dins aquest recull d'activitats de suport a l'activitat empresarial.

RSA
Igualtat
Emprenedoria
Governança
Patrocinis i col·laboracions
Social
Ambiental
Josep Maria Canyelles
[email protected]
670 600 223
Presentació
Memòria ppt 2007
Memobloc 2006 2007 2008 2009
Llegiu altres continguts recents
reflexions
articles
newsletters
publicacions
RSA (públic)
RSO (ONL)
RSU (univ)
pimes
TSR territ.resp
bones pràct.
males pràct.
formació
esdeveniments
social
ambiental
drets hum.
concil
comunitat
llengua
voluntariat
laboral
diversitat
igualtat
transp
client
Aquest butlletí es fa en català i en castellà i el reben persones, empreses i organitzacions.
Si coneixeu algú a qui li pugui interessar, reenvieu-li!           ALTA         BAIXA