[Responsabilitat Global] Curs RSE online UOC març 2014


 

Si no veus correctament aquest butlletí:  |  Si no ves correctamente este boletín:             
Versió en català FEBRER 2014 | No versión en castellano para este número
\"\"

Aquest butlletí mensual té per objectiu ajudar a promoure la cultura de la Responsabilitat Social en empreses i organitzacions

 

Nova edició del curs d'RSE a la UOC

El curs que ofereix la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) amb la col·laboració de Responsabilitat Global comptarà amb la participació del DG de Gràfiques Varias i del DG d'Economia Social del govern català.

Cada edició d’aquest curs, que arriba enguany a la 19a edició, ha disposat de la participació d’algun dels líders empresarials que estan fent que a Catalunya tinguem en aquests moments empreses de referència en la gestió de l’RSE. En aquesta edició, hi participaran:

 
Josep Varias, director general de Gràfiques Varias, empresa familiar de tercera generació amb seu a Sant Sadurní d'Anoia i especialitzada en el sector del cava. La seva opció per la qualitat i la tecnologia s'ha anat ampliant amb diversos compromisos i bones pràctiques de responsabilitat social, tant en l'àmbit ambiental com en altres. Durant el 2011 van ser escollits per a participar en el programa tRanSparÈncia, del Consell de Cambres de Comerç, amb el suport de la Generalitat de Catalunya i el GRI.
Xavier López García, director general d'Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom del Departament d'Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya. Dins l'Administració catalana és qui articula bona part de les polítiques d'RSE.

Josep Maria Canyelles, promotor de Responsabilitat Global, soci-consultor de Vector 5 · Excel·lència i sostenibilitat i director del curs. Expert en Responsabilitat Social de les Empreses i Organitzacions. Exerceix de consultor d'empresa i promotor d'iniciatives.


La definició de responsabilitat social de les empreses engloba el conjunt d'actuacions que fan referència al paper de l'empresa que està inserida en una societat cada cop més preocupada pels aspectes socials. L'individu, el ciutadà, l'inversor i el treballador són papers o vessants diferents per a les mateixes persones, totes interactuant d'una manera o una altra amb organitzacions; en definitiva, empreses que han d'atendre l'acompliment de criteris i objectius econòmics i socials alhora.

Responsabilitat social de l'empresa. Una aposta per a la creació de valor en les pimes
Calendari docència: del 5 de març al 2 d'abril del 2014
Crèdits 1 crèdit ECTS
Durada 25 hores
Impartit per Josep Maria Canyelles (Responsabilitat Global / Vector 5)
Idioma: català (en aquesta ocasió no s'ha programat la versió en castellà)

Inscripció: portal UOC
Preu:198 €. Descomptes: 7% per a la Comunitat UOC i 5% a partir del segon curs matriculat.
  • No són necessaris coneixements previs per assolir els objectius acadèmics d'aquest curs
  • Aquest curs disposa de materials propis i d'una metodologia participativa i interactiva, i ha estat reconegut com a suficient per a demostrar la capacitació interna en RSE per part d'empreses certificades.
  • El curs està organitzat amb la col·laboració de Responsabilitat Global
 
 

Debat "Taula debat: El Turisme a Catalunya, motor d'activitat" al Col·legi d'Enginyers

El Col·legi Oficial d'Enginyers Industrials de Catalunya organitza un debat sobre el turisme a Catalunya com a motor d'activitat

Hi intervindran:
  • Marian Muro, directora general de turisme de la Generalitat
  • Carles Domingo, Director General de Creuers del Port de Barcelona
  • Josep Maria Canyelles, (Responsabilitat Global, Vector 5)


Articles i esdeveniments

Mentir i enganyar. Elogi de la transpariència

Ahir vaig llegir una entrevista titulada “Les empreses no menteixen, enganyen. Em vaig quedar tan sorprès del discurs que vaig haver de retrocedir més d'un cop per revisar si ho havia entès bé.

Conferència de Thomas Pogge sobre drets humans

Aquest matí de diumenge he estat llegint alguns textos del professor Thomas Pogge sobre drets humans i m'ha agradat especialment aquest vídeo publicat per la Fundació Grífols, on exposa de manera prou didàctica alguns dels seus punts de vista sobre la pobresa mundial i els reptes ètics...

Hom tendeix a crear etiquetes allà on falten polítiques

Ahir vaig llegir dos tuits seguits. Per una banda el relacionat amb la presentació de la darrera versió del pla espanyol d'RSE...

Pete Seeger: "la foscor no es pot combatre amb més foscor"

Amb motiu de la mort fa uns dies de Pete Seeger, cantant i activista per les llibertats i la pau, el vilanoví Ton Dalmau (a la foto acompanyant el cantant) ens escriu aquestes notes.

"Una dona apunyala la seva parella"

Llegeixo un article d'Àlex Gutiérrez al diari ARA on explica que la secció de successos d'Alerta Digital és un compendi d'atrocitats i casos impactants.

Conferència-taller: Felicitat ciutadana i Desenvolupament Sostenible

En ocasió del Dia Internacional de la Felicitat, l'ANUE us convida a aquesta conferència-taller que tindrà lloc el 20 de març a la Sala Plató del  Pati Manning (C/ Montalegre, 7, Barcelona), de 17h a 20h...

Presentació del llibre de 18 economistes: "l’estat català és perfectament viable"

Els economistes constaten la sostenibilitat d’un estat català però alerten dels interrogants polítics...

Directius alemanys i nacionalisme espanyol

No m'ha sorprès que un grup de directius alemanys vinculats al PP s'hagin mostrat contraris a la independència...