[Responsabilitat Global] Entendre què és l'RSE en sols 2+4 minuts · 15 de maig 2018

 

[ca] Si no veus correctament aquest butlletí: Versió català MAIG 2018

[es] Si no ves correctamente este boletín: Versión castellano MAYO 2018

Aquest butlletí mensual té per objectiu ajudar a promoure la cultura de la Responsabilitat Social en empreses i organitzacions

Entendre què és l'RSE en sols 2+4 minuts

Avui us oferim dos microvídeos per comprendre què és la Responsabilitat Social de les Empreses

  • Un microvídeo de 2 minuts per comprendre què s'amaga rere la responsabilitat, què vol dir, a partir del seu origen, i no quedar-se amb la idea de "donar resposta".
  • Un vídeo de 4 minuts per comprendre què vol dir metodològicament la responsabilitat social, com es gestiona

Com comprendre correctament què suposa la responsabilitat

(cliqueu damunt la imatge)

Els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de Nacions Unides formen part de l'Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible (“Transformar el nostre món”). Els ODS impliquen els governs, les ONG, la ciutadania, i també requereixen la responsabilitat social de les empreses. Per això avui la responsabilitat és un mot fonamental que cal comprendre bé. En el vídeo breu (2'05'') faig una reflexió sobre la responsabilitat a partir del seu origen etimològic.


Com comprendre què vol dir metodològicament l'RSE

 

 

 

 

 

 

 

 

(cliqueu damunt la imatge)

  • Us recomanem veure aquest video per conèixer algunes de les reflexions que es fan amb les empreses participants a l’RSE.Pime.
  • Segur que les reflexions us seran interessants per a les vostres empreses.
  • És el segon capítol de la websèria de creaRSA
Entre altres, se situa l’RSE com una visió empresarial, on no n’hi ha prou amb l’actitud personal sinó que cal gestió. El dinamitzador de la sessió situa el sentit de l’RSE des del punt de vista metodològic, com la comprensió del context de sostenibilitat -allò que és rellevant-, el diàleg amb els grups d’interès i la rendició de comptes. En aquest segon capítol* també la importància de tenir la capacitat de les empreses d'observar la realitat que les envolta. No us el perdeu!


Articles i reflexions
 

Òscar Camps: ‘Ens demanen set anys de presó i tres milions d’euros’

Recomanem l'entrevista a Òscar Camps, fundador d'Open Arms, que publica Vilaweb. ‘Ens demanen set anys de presó i tres milions d’euros’. ‘Des de l’1 d’octubre, rebem un 40% menys de donacions espanyoles’ [...]

 

El gran risc del nou Reglament general de protecció de dades (RGPD)

El proper 25 de maig entra en vigor el nou Reglament general de protecció de dades (RGPD). Tots ho estem percebent amb els correus que rebem per validar la voluntat de seguir rebent butlletins diversos [...]

 

Cosmètica #motsresponsables #ODS15 Aprofitant una visita a Alqvimia faig una reflexió sobre la cosmètica a partir del seu origen etimològic

L'Objectiu de Desenvolupament Sostenible (ODS) 15 de Nacions Unides parla de vida dels ecosistemes terrestres i pretén promoure l’ús sostenible dels ecosistemes terrestres, lluitar contra la desertificació, aturar i revertir la degradació del sòl i la pèrdua de biodiversitat. En el vídeo breu (1'34''), a partir d'una visita a Alqvimia, aprofito per fer una reflexió sobre la cosmètica a partir del seu origen etimològic [...]

Medusa #motsresponsables #ODS14 Avui que han aparegut un munt de barquetes de Sant Pere a les platges, mirem l'origen del mot medusa

L'Objectiu de Desenvolupament Sostenible (ODS) 14 de Nacions Unides parla de la vida submarina i pretén conservar i utilitzar de forma sostenible els oceans, els mars i els recursos marins. En el vídeo breu (2'21''), amb motiu del munt de barquetes de Sant Pere que han aparegut avui a les platges, repasso l'origen etimològic de la paraula medusa a partir del seu origen etimològic.

Confirmeu la subscripció a Responsabilitat Global

Si voleu seguir rebent aquest butlletí, cal que confirmeu la subscripció, segons el nou reglament que entra en vigor aviat. Seguim en contacte?

Accedeixi des d'aquí per confirmar la subscripció

A sota trobareu les dades del responsable d'aquest butlletí, la política de privacitat i el botó per donar-se automàticament de baixa.

Mai hem venut ni vendrem les dades. La finalitat és divulgativa per ajudar a promoure la cultura de la responsabilitat social i per donar a conèixer continguts i activitats.

Des del 2005 que mensualment elaboro aquest butlletí, ja plenament veterà!

 

El Col·legi d'Ambientòlegs de Catalunya entrevista Josep Maria Canyelles: L'empresa ha de fer primer l'esforç d'entendre quina és la seva responsabilitat i després vincular-la als Objectius de Desenvolupament Sostenible

El Col·legi d'Ambientòlegs de Catalunya entrevista Josep Maria Canyelles, coordinador de Respon.cat, i Marta Subirà, secretària de Medi Ambient i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya. L'editorial de la revista digital punt ambiental va sobre els Objectius de Desenvolupament Sostenible.

La revista també inclou articles sobre ODS 11: ciutats i comunitats sostenibles (Teresa Franquesa, directora d'Estratègia i Cultura de Sostenibilitat de l'àrea d'Ecologia Urbana a l'Ajuntament de Barcelona); Una agenda per transformar el món (Arnau Queralt - Director del Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible (CADS); Els ODS i el paper de les empreses: l'experiència d'Unilever (Ana Palencia, directora de Comunicació Corporativa i Sostenibilitat d'Unilever a Espanya); La salut a l'agenda 2030: una oportunitat per millorar l'accés (Evangelina Martich - Coordinadora de projecte i assessora de l'àrea d'Anàlisi i Desenvolupament Global de l'Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal).

 

Casa Ametller rep el Gran Premi 2018 de la Federació Empresarial del Gran Penedès (FEGP)

L’acte va aplegar 400 persones del món empresarial i institucional del Gran Penedès. Responsabilitat Global un any més també hi va ser present.