[Responsabilitat Global] Inscripció gratuïta a l'RSE.Pime, el programa d'acompanyament per a pimes · 28 de juny 2018

 

[ca] Si no veus correctament aquest butlletí: Versió català JUNY 2018

[es] Si no ves correctamente este boletín: Versión castellano JUNIO 2018

Aquest butlletí mensual té per objectiu ajudar a promoure la cultura de la Responsabilitat Social en empreses i organitzacions

Oberta la convocatòria 2018 del programa RSE.Pime, un pla d’acció en RSE en 5 sessions

  • L’edició 2018 del programa RSE.Pime obre la convocatòria, fins al 23 de juliol es poden enviar solicituds de participació.
  • L’RSE.Pime, el programa de referència en Responsabilitat Social per a les pimes catalanes, ofereix de nou l’oportunitat d’elaborar un pla d’acció d’RSE en 5 sessions.
Respon.cat obre la convocatòria per a l’RSE.Pime 2018, una nova oportunitat per a les pimes catalanes d’elaborar un pla d’acció de Responsabilitat Social en 5 sessions. Es poden presentar les sol·licituds per participar en el programa fins els 23 de juliol emplenant aquest formulari. Es comunicarà les organitzacions seleccionades el 27 de juliol.

Vegeu la presentació del programa RSE.Pime 2018

 

Som Vector5 i volem compartir amb tu que ens hem refundat

Vector5 | excel·lència i sostenibilitat neixem el 2012 i ara ens hem repensat, estructurant una nova estratègia, forma jurídica, imatge gràfica, i creixent en equip, però mantenint el mateix estil i qualitat, i amb la voluntat de seguir sent pioners i referents.

Tenim un propòsit: un món sostenible. I segurament som la primera empresa que té l’Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) als seus Estatuts.

Som economia social. Ens hem transformat en cooperativa. Treballem per a tota mena d'organitzacions, des d'un valors cooperatius i l'estil col·laboratiu. 

Tenim models per compartir. Responsabilitat social, Excel·lència social, Territori Socialment Responsable, Governança democràtica, Economia social...

De la gestió de l'RSE a la gestió responsable. No sols us ajudem en els productes d'RSE; també us ajudem a gestionar la vostra empresa de manera socialment responsable. En voleu saber més?

I com que tot canvi necessita la seva cirereta, hem canviat la nostra imatge amb un nou logotip que ens identificarà a partir d'ara. 

Salut!

[GUIA EN CASTELLANO] Canyelles: "La clave de la RSE en pymes es saber diferenciar entre los valores personales de la propiedad y los valores corporativos"

 


Se presentó el Manual de gestión de la RSE para pymes "Con Valor Añadido", una iniciativa de la Càtedra RSU de la Universitat de Girona (UdG) con la colaboración de Vector5 | excelencia y sostenibilidad, que se ha hecho cargo de la elaboración. Conversamos con Josep Maria Canyelles, director de Vector5, para conocer los detalles de este manual que acaba de ser presentado en su versión en castellano.

Articles i reflexions
 

[ARTICLE] L’empresa ha de passar de l’excel·lència operativa a l’excel·lència social

Una empresa és un sistema, tot està relacionat. Els resultats depenen d’una cadena d’inductors i d’una combinació d’actius materials i intangibles. Les empreses excel·lents saben crear disponibilitat dels seus actius per mitjà de l’organització i del lideratge. Però l’empresa, alhora, també forma part de sistemes més amplis, entre els quals el mercat i la societat, amb tot un seguit de grups d’interès amb els quals s’interrelaciona.

L’economia circular, de moda a prioritat mediambiental

  • La revista digital "Barcelona és moda" aborda l'economia circular a l'apartat de tendències empresarials.
  • Entrevista Josep Maria Canyelles, expert en Responsabilitat Social Empresarial i soci de Vector5, i Juan Alfaro, del Club d’Excel·lència en Sostenibilitat.

 

Les crítiques injustes que es fan passar per socials. Ara contra Shakira per un error insignificant

Difamen Shakira acusant-la de vendre un collar nazi. Shakira s'ha recuperat de l'afectació que l'ha tingut fora dels escenaris però ara s'ha trobat amb una situació inesperada i, al meu parer, molt injusta. El fet és que certs mitjans l'han acusada de fer apologia del nazisme. El fet és que un penjoll que forma part del merchandising de l'espectacle i que estava a la venda al web oficial de la cantant mostrava la icona del Sol Negre.
 
 

[AVUI] El sentit empresarial de l'RSE. Conferència de Josep Maria Canyelles a Manresa sobre Responsabilitat Social per a Pimes i microempreses.

 
En el marc del 50 aniversari d'Arfe Arderiu Consultors tindrà lloc aquest  dijous a Manresa una conferència sobre el sentit empresarial de la responsabilitat social de les empreses orientada a pimes i microempreses.

La conferència serà a càrrec de Josep Maria Canyelles, expert en RSE. Canyelles és soci-consultor de Vector5 i promotor de Responsabilitat Global. També coordina l'associació empresarial Respon.cat.

L'acte també comptarà amb la participació de de l'empresa Teknia (Sra. Isabel Redondo) i la Fundació Sant Andreu Salut (Sra. Alba Oms). L'acte té lloc amb la col·laboració de Càritas Manresa, en el marc del programa Empreses amb Cor.

Dijous 28 de juny. 19h
Sala Arfe. Edifici Can Jorba
C. Muralla del Carme, 17-23, 1r
Manresa (Bages)

 

Les pimes compromeses han de transmetre als joves la passió d’emprendre des d’un model de gestió responsable, afirma Joaquim Ferrer, secretari d’Empresa i Competitivitat

Dimarts 19 va tenir lloc l’acte de cloenda del programa RSE.Pime 2017 i llançament de la nova edició del programa. Durant l’acte es van reconèixer les 19 pimes participants en l’RSE.Pime amb la publicació del recull de bones pràctiques que duen a terme en aquesta matèria.

Queda oberta la convocatòria de l’RSE.Pime 2018.

 

Vint anys de la Carta europea de les llengües regionals o minoritàries

Amb motiu dels vint anys de la Carta europea de les llengües regionals o minoritàries, la Revista de Llengua i Dret publica un número monogràfic.

 

S’obre la campanya de micromecenatge de la tercera edició de Verema Solidària, que finançarà projectes per a persones en situacions de pobresa i risc d’exclusió social

La campanya de micromecenatge es proposa recaptar 18.000 euros

Responsabilitat hi col·labora per tercer any consecutiu des de l'inici.