[Responsabilitat Global] Presentació Edificis Positius / Empresa Positiva a Girona · Febrer 2020

 

[ca] Si no veus correctament aquest butlletí: Versió català FEBRER 2020

Aquest butlletí mensual té per objectiu ajudar a promoure la cultura de la Responsabilitat Social en empreses i organitzacions

[ACTE] Presentació d'Edificis Positius a Girona

 

Vols conèixer com millorar la convivència, la cohesió, la responsabilitat social, la sostenibilitat, el benestar, el bon veïnatge?

  • MICROVÍDEO 1: "UN EDIFICI POSITIU GENERA XARXA DE COMPLICITATS POSITIVES"
  • MICROVÍDEO 2: "FA 15 ANYS QUE ELS VEÏNS JA NO ES CONEIXEN"
  • MICROVÍDEO 3: "CAL EMPODERAR ELS VEÏNS PERQUÈ LIDERIN ELS SEUS EDIFICIS"
Les directores de les Càtedres de RESPONSABILITAT SOCIAL UNIVERSITÀRIA i de PROMOCIÓ DE LA SALUT de la Universitat de Girona, us convidem a l’acte de PRESENTACIÓ D’EDIFICIS POSITIUS A GIRONA. 
 
L’exposició anirà a càrrec de Josep Maria Canyelles, president de TSR Territori Socialment Responsable. 

Lloc: CAIXA FORUM GIRONA – c/ Ciutadans, 19- 17004-GIRONA
Dia i hora: 13 de febrer de 2020 a les 18 hores. En acabat se servirà un petit refrigeri.
Preguem que formalitzeu la inscripció a: https://forms.gle/pwCNiCSGWtSLRLyW7
 
 

 


 

Article

Article a La Vanguardia: "Recuperar el buen vecindaje, un reto de sostenibilidad"

Josep Maria Canyelles publica al monogràfic d'RSC de La Vanguardia un article sobre la iniciativa Edificis Positius i com aquesta proposta de Veïnatge Positiu suposa una gran proposta per a les empreses i organitzacions en l'abordatge del repte del desenvolupament sostenible alhora que fa possible l'apoderament del seu equip humà.
 

 

 

Sumeu-vos a ser Veïns Positius - Veïnes Positives. Rebeu la informació:

https://edificispositius.cat/sumat/

 

Hem reforçat el paper actiu de la ciutadania en els ODS

Josep Maria Canyelles ha participat en el procés per elaborar el document de l’Acord Nacional per a l’Agenda 2030 per contribuir a la localització a Catalunya dels ODS i crear una aliança d’actors públics i privats.

Entre les propostes que hi hem formulat, volem destacar la que ha reforçat el paper actiu de la ciutadania en l'assoliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) en la línia del que pretén Edificis Positius, la iniciativa de la cooperativa no lucrativa TSR Territori Socialment Responsable, per apoderar la ciutadania a partir del bon veïnatge i donar resposta concreta i localitzada als ODS de Nacions Unides. [llegir més]

 

Chakir el Homrani: “Animo la ciutadania a esdevenir Veïns Positius i Veïnes Positives al servei de la transformació social”

L’Honorable Sr. Chakir el Homrani, conseller de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, ha volgut participar a la jornada de debat i reflexió “Veïnatge positiu: ciutats intel·ligents, ciutadania compromesa” fent la cloenda i assistint prèviament a la taula rodona sobre “Aliances entre el sector públic, privat i social per contribuir als ODS”

En la seva intervenció, el Homrani ha posat de manifest l’oportunitat que representa el projecte Edificis Positius que permet crear “comunitats amb sentit de pertinença, cohesionades i amb objectius compartits”. “La fortalesa d’Edificis Positius és la seva transversalitat: implica les famílies, el medi ambient, l’activitat econòmica, i les comunitats però, sobretot, interpel·la directament les persones”.

El conseller ha fet una crida a convertir-nos en Veïns Positius i Veïnes Positives per tal d’esdevenir actors de transformació social i ambiental. “La capacitat de transformació comença en aquells petits gestos que tots i totes fem en el nostre dia a dia. La política en minúscules és aquella que és menys visible, però que té uns grans resultats. Aquests petits gestos són els que transformen realment la societat de què formem part”.

El Homrani ha ressaltat la importància que des de l’economia social es liderin projectes amplis, destacant que la cooperativa TSR, impulsora del projecte, hagi establert aliances no sols amb empreses d’economia social sinó amb tots els actors rellevants.