[Responsabilitat Global] Atenció PIMES: Nova convocatòria RSE.Pime · Juny 2021

 

[ca] Si no veus correctament aquest butlletí: Versió català JUNY 2021
Responsabilitat Global

Aquest butlletí mensual té per objectiu ajudar a promoure la cultura de la Responsabilitat Social en empreses i organitzacions

ATENCIÓ PIMES: Respon.cat llança la nova convocatòria del programa gratuït RSE.Pime, un pla d’acció d'RSE en 10 sessions

  • Llancem l’RSE.Pime 2021, el programa de referència en Responsabilitat Social per a les pimes catalanes.
  • L’acompanyament RSE.pime consta de 10 sessions en línia i dues consultories in company.

El programa RSE.Pime s’estructura com una xarxa d’aprenentatge de Responsabilitat Social que pretén la integració de la sostenibilitat en les pimes seleccionades com a participants.

Durant mig any, directius de pimes es reuneixen un cop al mes en un grup amb totes les organitzacions participants per aprofundir en el sentit empresarial de l’RSE i desenvolupar el propi Pla d’acció. Facilita eines i procediments de millora en la gestió econòmica, social i ambiental  a partir  de  la  implantació  dels valors d’RSE a la cultura empresarial de l’organització.

La força d’RSE.Pime és que ofereix a les empreses de manera àgil un programa complet d’aprenentatge sobre l’RSE amb 10 tallers en grups reduïts de nivell directiu, més dues sessió de consultoria a l’empresa, i una darrera trobada general per avaluar, tot orientat a l’acció.

Programa d’acompanyament RSE.Pime 2021

✅    RSE.Pime és un programa pràctic d’implantació de la Responsabilitat Social a les Pimes catalanes

✅    Les empreses participants disposen d’un Pla d’acció a mida per mitjà d’un procés de 10 tallers grupals i dues consultories a l’empresa.

✅    Està promogut per Respon.cat, amb el suport del Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, i la col·laboració del Consell de Cambres de Comerç i la Cambra de Barcelona.

Més informació sobre l’RSE.PimeSol·licitud inscripció RSE.Pime 2021-22
Articles i reflexions
 

[MICROVÍDEO] Terra #DiadelaTerra ODS15

En aquest vídeo breus (1'18''), reflexiono amb motiu del Dia de la Terra (22 d'abril) a partir de l'origen etimològic de "terra", i ho faig des d'un territori erm, una de les dues pedreres que envolten Vilanova i la Geltrú.

L'Objectiu de Desenvolupament Sostenible (ODS) 15 de Nacions Unides parla de vida dels ecosistemes terrestres i pretén promoure l’ús sostenible dels ecosistemes terrestres, lluitar contra la desertificació, aturar i revertir la degradació del sòl i la pèrdua de biodiversitat. Anireu trobant altres vídeos sobre [mots responsables] en aquesta etiqueta.

Altres microvídeos publicats sobre [mots responsables]

[mots responsables] Ou. Aquí teniu l’ou com balla perquè avui és la diada de Corpus. En aquest microvídeo breu (1’02’’) parlo dels “ous” a partir de l’origen etimològic. Deixeu-vos sorprendre pels creuaments semàntics dels mots!

[mots responsables] Bon dia! Bon dia!! Però sabeu que esteu expressant realment?? En aquest microvídeo breu (1’22’’) parlo de “bon dia” a partir de l’origen etimològic. Deixeu-vos sorprendre pel sentit profund dels mots!

[mots responsables] Papallona. Heu sentit mai papallones a l’estómac?? En aquest microvídeo breu (1’52’’) parlo de les papallones a partir de l’origen etimològic. Deixeu-vos sorprendre per una arrel que connecta amb el moviment balancejat!

[mots responsables] Piracant - En aquest microvídeo breu (0’34’’) parlo del #piracant a partir de l’origen etimològic. Deixeu-vos sorprendre per les Pometes del diable!

[mots responsables] Ricí. En aquest microvídeo breu (1’24’’) parlo del ricí a partir de l’origen etimològic. Deixeu-vos sorprendre per una llavor perillosa

[mots responsables] Lluc. En aquest microvídeo breu (1’48’’) parlo dels llucs i entrellucar a partir de l’origen etimològic. Deixeu-vos sorprendre per una #etimologia interessant!

[mots responsables] Cotxinilla. En aquest microvídeo breu (1’56’’) parlo de la #cotxinilla a partir de l’origen etimològic.

[mots responsables] Galàxia - Dia de Star Wars. En aquest microvídeo breu (1,37’’) parlo de “galàxia” aprofitant que avui és el dia de Star Wars. Sabeu per què el 4 de maig?

[mots responsables] Treball - Dia del Treball. En aquest microvideo (3’10’’) amb motiu del Dia del Treball parlo sobre el treball a partir de l’origen etimològic. Segur que hi descobriu coses que no sabíeu!

[mots responsables] Molí. En aquest microvídeo breu (1’37’’) parlo de “molí” a partir del seu origen etimològic, des de la Torre de l’Escardó de Vilanova i la Geltrú.

[mots responsables] Carxofa. En aquest microvídeo breu (2’47’’) parlo de “carxofa” a partir del seu origen etimològic.

 

Podeu escoltar les últimes #ConversesResponsables amb empreses compromeses

Podeu escoltar les #ConversesResponsables amb aquestes tres persones compromeses, que lideren empreses membres de Respon.cat. Les converses són breus i en un format fresc a Instagram live.

 

17 de maig 2021 • Maria Eugènia Bailach, sòcia del Grup Auren parlant sobre la publicació dels 17 Relats Responsables - ODS amb Josep Maria Canyelles. 

Maria Eugènia Bailach, Sòcia del Grup Auren: Instagram TV o YouTube

 

17 de maig 2021Marcos González, president de Corresponsables parla de la seva novel·la “Hijo de Malinche” amb Josep Maria Canyelles.

Marcos González, president de Corresponsables: Instagram TV o YouTube

 

14 de maig 2021Joan Piñol, director de la Fundació Salut i Persona, ha publicat el llibre “El bienestar emocional”. Piñol és membre de la junta directiva de Respon.cat en nom de la fundació que dirigeix.

Joan Piñol, director de la Fundació Salud y Persona: Instagram TV o YouTube
 

Finances sostenibles i taxonomia de la UE: la Comissió pren noves mesures per canalitzar els diners cap a activitats sostenibles

La Comissió Europea ha adoptat el 22 d'abril un ambiciós paquet de mesures generals per contribuir a millorar el flux de diners cap a activitats sostenibles a tota la Unió Europea. Al permetre reorientar les inversions cap a tecnologies i empreses més sostenibles, aquestes mesures contribuiran a fer que Europa sigui climàticament neutra d'aquí a 2050. Faran de la UE un líder mundial en l'establiment de normes per a les finances sostenibles...

 

Neix la marca Catalunya 2030


Per identificar les actuacions impulsades des de Catalunya per a l’assoliment de l’Agenda 2030, el Govern ha creat la marca Catalunya 2030, perquè sigui utilitzada pel Govern, per tots els departaments de la Generalitat i entitats vinculades, i per tots els membres de l’Aliança Catalunya 2030, entre els quals Respon.cat...