[Responsabilitat Global] Es presenta respon.cat · Febrer 2014


 

Si no veus correctament aquest butlletí:  |  Si no ves correctamente este boletín:             
Versió en català FEBRER 2014 |  Versión en castellano FEBRER 2014
\"\"

Aquest butlletí mensual té per objectiu ajudar a promoure la cultura de la Responsabilitat Social en empreses i organitzacions

Es presenta respon.cat, iniciativa empresarial per al desenvolupament de la responsabilitat social a Catalunya

  • logo respon.catLa iniciativa s'ha presentat com un projecte de país en un moment en què cal repensar com fer empresa en el segle XXI.
  • Es pretén esdevenir el centre de referència a Catalunya en gestió empresarial socialment responsable i un actor internacional de prestigi en la matèria.
  • Santacreu llança el repte de doblar en els propers quatre anys el nombre d'empreses que gestionen l'RSE
Davant de cent-cinquanta persones representants d'un centenar d'empreses, ha tingut lloc avui la presentació pública de respon.cat, una iniciativa empresarial que pretén implicar les empreses més compromeses amb la societat, amb l’objectiu de promoure un salt qualitatiu i quantitatiu de la gestió de la Responsabilitat Social (RSE) a Catalunya.
 
Foto Santacreu respon.catJosep Santacreu, president del grup d'RSE de la Cambra de Barcelona, ha parlat en nom de les empreses promotores i ha destacat que avui es feia un pas molt rellevant per a l'RSE a Catalunya. Respon.cat vol aglutinar a totes les empreses que a Catalunya tenen un compromís significatiu en responsabilitat, i ha llançat el repte de doblar en els propers quatre anys el nombre d'empreses que gestionen l'RSE.


Ha posat de manifest que a tots els països més desenvolupats el compromís de les empreses envers la societat és una constant. A Catalunya tradicionalment hi ha hagut molta filantropia i actualment tenim empreses amb una gestió de l'RSE molt avançada, però cal fer un gran salt endavant perquè aquest enfocament de gestió ha de formar part del model de competitivitat i del que ha definit com la manera catalana de fer empresa.

Per Santacreu, que és conseller delegat de DKV Assegurances, una de les empreses que hi ha darrera la iniciativa, respon.cat ha de ser un referent per a les empreses catalanes en la gestió responsable alhora que un actor internacional de prestigi.

Ha detallat les quatre línies d'actuació previstes, de lideratge, destinada al nivell de direcció i orientada a fer un gran salt en la cultura empresarial; de capacitació, per tal de facilitar un desenvolupament tècnic; de foment, per tal que moltes més empreses i especialment pimes s'incorporin a la gestió de l'RSE; i finalment l'orientació al territori i el treball sectorial. Finalment, Santacreu ha destacat que respon.cat es dirigeix a totes les empreses compromeses, siguin grans multinacionals o pimes. Ha afirmat que ser responsable vol dir tenir capacitat de donar resposta i que respon.cat pretén ajudar a desenvolupar aquests valors i capacitats dins les empreses.

foto lozano respon.catJosep Maria Lozano, reconegut expert en RSE i professor d'ESADE, ha desenvolupat una ponència que ell mateix ha volgut titular "per què respon.cat és important?", remarcant que des de fa anys sempre s'ha manifestat a favor de l'existència d'un organisme de referència com el que aquest vol ser. Ha destacat que és fonamental que estigui liderat des de les empreses i considera que és un marc on aprendre els uns dels altres perquè en RSE, a diferència d'altres àmbits, es pot aprendre però no copiar.


Les expectatives de la societat envers les empreses han canviat i aquestes han de canviar la manera d'actuar i relacionar-se amb l'entorn, destacant que no és només un repte particular de cada empresa sinó col·lectiu ja que no hi ha empreses reeixides en països fracassats. Cal que desenvolupem una RSE estretament lligada al model de competitivitat que volem per al país.

Lozano s'ha mostrat crític amb el fet que hem generat un discurs d'RSE molt concebut per a les empreses cotitzades, i malgrat que moltes puguin haver fet coses interessantíssimes, caldria partir del model de les pimes i evitar extrapolar a aquestes el model de les grans.

El professor també s'ha referit al problema de la pèrdua de confiança, detallat amb alguns estudis, que mostren com la confiança en les empreses i encara més en els governs és més baix a l'estat espanyol que en altres països desenvolupats. Creu que cal modificar la percepció de la ciutadania sobre què és l'RSE ja que, més enllà del club dels convençuts de l'RSE, no s'entén. En aquest sentit, The Economist ho plantejà molt bé quan digué que parlem de bona gestió empresarial, alhora que si no associem l'RSE al dia a dia de l'empresa és que no s'ha entès.

Lozano ha marcat una clara frontera entre la filantropia i l'RSE, manifestant que l'RSE ha de crear valor tant per a la societat com per a l'empresa: si sols en crea per l'empresa seria cosmètica i si sols per a la societat seria filantropia. I davant la pregunta de quant costa l'RSE el que cal és preguntar-se quin és el cost de la irresponsabilitat.

La cloenda de l'acte ha estat a càrrec del conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, que ha considerat que respon.cat ha de ser un espai de referència per a les empreses catalanes i alhora una manera de projectar-nos al món amb aquests valors.


Puig ha destacat que cal assumir una renovació ètica, i que en gran mesura som on som per haver bandejat aspectes fonamentals que tenen a veure amb l'ètica. D'altra banda, per a les empreses també ha de tenir un interès, més enllà del sentit de compromís desinteressat, ja que es tracta d'un intangible que legítimament acaba materialitzant-se per a l'empresa.

Per al conseller, cal que més empreses, multinacionals i pimes, facin aquest pas a gestionar més intensament l'RSE, com de fet moltes ja han fet des de fa anys, sovint sense fer gaire soroll. Fa temps que parlem de sostenibilitat i també de responsabilitat però ara ha arribat el moment de generalitzar-ho. Com a país ens calen empreses més compromeses i eficients i un projecte col·lectiu amb millors elements de governança. En aquest sentit, ha indicat que tots els agents han de prendre part en aquesta visió de responsabilitat en els afers col·lectius, ja que la fragilitat de la governança s'ha evidenciat i hem de dotar-nos d'elements de major solidesa.

El conseller ha finalitzat la seva intervenció, en la qual ha estat acompanyat de Xavier Gibert i Xavier López, secretari general i director general respectivament del seu Departament, encoratjant les empreses a posar l'RSE al servei d'un país millor.

L'acte ha estat inaugurat pel president del Consell de Cambres de Comerç de Catalunya, Miquel Valls, que ha posat de relleu la importància que té per a les Cambres liderar aquesta iniciativa i ser-ne el paraigua on empreses, i també altres organismes empresarials i socials puguin sumar per fer de l'RSE un referent. Per Valls, respon.cat és un projecte de país que vol donar resposta als reptes de les empreses davant la societat.

Valls també ha fet referència al sentit de continuïtat que aquesta iniciativa té respecte a programes de referència que s'han portat a terme des del Consell en els darrers anys, com RSE.Pime, tRanSparÈncia, o COGITA.

Respon.cat inicia els seus passos com un programa sota el paraigua del Consell, amb la intenció d'esdevenir un organisme. Es preveu agrupar una trentena d'empreses en aquesta primera fase per passar en els propers anys a aglutinar totes aquelles que tenen un compromís ferm en RSE.
 
Accés nota premsa al web premsa de CambraBCN
Perfil twitter @respon_cat
Properament www.respon.cat
Contacte: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
Document presentació respon.cat

Tuits de l'acte de presentació de respon.cat

La posada en funcionament de respon.cat és una gran notícia

La posada en funcionament de respon.cat és una gran notícia. A Catalunya hi ha empreses amb uns compromisos intensos de responsabilitat social. Hi ha experiència i coneixement. S'hi han portat a terme projectes de referència també des de les polítiques públiques. Disposem d'una societat civil forta, amb agents que han ajudat a desenvolupar aquest sentit d'excel·lència social.

El darrer període de la nostra vivència compartida com a societat ha estat marcada per la crisi i la pèrdua de cohesió social, però també per un sentiment de no agradar-nos com a país quan hem descobert males pràctiques i mancances ètiques, que són part de la causa que ens trobem on som ara.

Moltes organitzacions han pogut comprovar com de volàtil és la reputació. Empreses, partits polítics, governs... han sofert davallades en la confiança que els atorga la societat. I no solament algunes organitzacions concretes han sofert aquesta destrucció del seu valor intangible, sinó que el conjunt de l'empresariat, el conjunt la política, el conjunt de l'administració se n'han vist afectades seriosament. 

Voldríem que l'experiència de la crisi econòmica i de valors hagués servit com a aprenentatge, no solament per a evitar caure en els mateixos errors sinó per a repensar què vol dir fer empresa al segle XXI. L'RSE no comporta per art de màgia que una empresa es reconverteixi a una visió ideal, però sí que facilita que els valors humanístics que sovint estan soterrats dins les persones puguin emergir i passar a ser valors de l'organització, i que, incorporats a la gestió, puguin assegurar uns resultats orientats a la sostenibilitat.

Toquem, doncs, de peus a terra i no atorguem a l'RSE unes expectatives més enllà del que pugui aportar. Però també diguem clar que ens il·lusionem quan projectem que aquell 10 a 20% de les millors empreses, les líders, les que tenen una cultura més avançada, les més interessants, grans o petites, incorporin l'RSE.

El fet que aquestes empreses que marquen la pauta, que creixen, que influeixen, puguin gestionar l'RSE, compartir-la, estendre-la, posar-la en valor, és una manera de donar un caràcter de centralitat a aquest enfocament de gestió, de posar les bases per a la seva generalització, de fer que formi part de la manera catalana de fer empresa.

Volem tenir unes empreses millors, que la seva competitivitat sigui sostenible i responsable, que ens permeti sentir-nos orgullosos del nostre teixit empresarial i organitzatiu en general, no solament per la seva eficiència i modernitat, sinó per la seva capacitat de crear valor compartir, valor per a totes les parts, valor econòmic i valor social.

Volem unes empreses que creïn valor per a la clientela, per a les persones que hi treballen, per a la cadena de proveïment, per al medi ambient, per a la comunitat... També per a la propietat, per descomptat! I també ajudant a enfortir la marca de país, contribuint a fer que Catalunya es reconegui com un territori socialment responsable, un país amb un compromís ètic i sostenible per part d'empreses privades, públiques, socials, i com a part de la cultura organitzativa del territori. La lògica territorial ha de permetre integrar l'RSE dins la cultura de les empreses i la societat.

Respon.cat hauria d'ajudar a catalitzar aquestes sensibilitats. Potser no podrà fer més del que les empreses s'atreveixin a fer. Però farà que moltes empreses despleguin una RSE que tenen els seus valors però que no han sabut realitzar. Respon.cat ha d'activar xarxes locals per on circuli energia ètica.Ha de fer l'altaveu local d'iniciatives globals, ha de projectar al món les millors pràctiques locals, ha de posar en contacte, ha de fer de catalizador. Fent unes empreses millors farem un país millor, i en darrer terme una contribució als reptes de sostenibilitat que té la humanitat.

Cursos

Curs online UOC: Responsabilitat social de l'empresa. Una aposta per a la creació de valor en les pimes

Docència: del 5 de març al 2 d'abril del 2014 

Crèdits: 1 crèdit ECTS 

Durada: 25 hores

Idioma: Català

Impartit per: Josep Maria Canyelles (Responsabilitat Global)

Esdeveniments

Debat "Taula debat: El Turisme a Catalunya, motor d'activitat" al Col·legi d'Enginyers

El Col·legi Oficial d'Enginyers Industrials de Catalunya organitza un debat sobre el turisme a Catalunya com a motor d'activitat

Hi intervindran:
  • Marian Muro, directora general de turisme de la Generalitat
  • Carles Domingo, Director General de Creuers del Port de Barcelona
  • Josep Maria Canyelles, (Responsabilitat Global, Vector 5)