[Responsabilitat Global] Properes polítiques públiques RSE


 

 

 

Si no veus correctament aquest butlletí:  |  Si no ves correctamente este boletín:
Versió en català desembre 2015 |  Versión en castellano Diciembre 2015
\"\"

Aquest butlletí mensual té per objectiu ajudar a promoure la cultura de la Responsabilitat Social en empreses i organitzacions

Carles Campuzano: les directives europees obligaran l'Estat a decidir la importància que dóna a l'RSC

  • Aquest dilluns va tenir lloc una trobada amb Carles Campuzano, organitzada per Responsabilitat Global, per parlar de les perspectives de la Responsabilitat Social des de les polítiques públiques.
  • Un grup de 22 persones expertes en RSC, d'empreses, administracions i consultors, van poder dialogar amb el diputat sobre els reptes en el desenvolupament d'aquest enfocament de gestió.
Carles Campuzano, presentat per Josep Maria Canyelles, va iniciar la trobada amb una presentació sintètica sobre quines són les oportunitats que s'obriran per a l'RSC en la propera legislatura. En concret, va anunciar que properament caldrà abordar la transposició de la directiva europea de transparència, que obligarà l'Estat a decidir si opta per un model més restrictiu o bé un de més ampli respecte quines siguin les empreses que hagin d'estar subjecte a l'obligació de transparència en indicadors no financers. Per al diputat convergent, aquest serà un debat rellevant en la política d'RSC, i que juntament amb el pas que va fer la CNMV d'introduir amb força l'RSC dins el codi de bon govern, suposa portar aquest enfocament de gestió a un estadi superior. En el mateix sentit, la transposició de la directiva europea de contractes del sector públic obrirà la possibilitat de fer un salt en la introducció de clàusules que reforcin l'RSC dins la compra i contractació pública. Al marge del procés de desconnexió de Catalunya, en els propers mesos aquests són debats que caldrà abordar i on el diputat de CDC voldrà aportar la seva visió experta i dialogada amb el sector.
 
Un dels temes suggerents que va introduir va ser sobre la possible creació d'una fórmula jurídica híbrida o de reconeixement formal de l'opció per crear valor econòmic i social.
[seguir llegint al blog]
 
 

Articles i reflexions

El País que Volem presenta les aportacions al procés constituent

L'acte ha tingut lloc a l’Institut d’Estudis Catalans amb prop de 200 assistents. S'ha mostrat un dels vídeos elaborats, sobre corrupció, amb la intervenció de Josep Maria Canyelles

Participació de Josep Maria Canyelles en el llibre "Mil i una raons per a l'estat propi"

En el marc de l'acte d'aquesta tarda en què "El País que Volem" ha presentat les aportacions al procés constituent s'ha presentat el llibre Mil i una raons per a l'estat propi, de Jordi Mercader. L'acte ha tingut lloc a l’Institut d’Estudis Catalans amb prop de 200 assistents.

 

[VÍDEO] El Johan i el Guardiola ens han canviat la mentalitat com a país

Estic llegint una entrevista a Xavier Sala i Martín, arran de la publicació del llibre 'Economia en colors'. En una de les preguntes es diu si els catalans som de tradició victimista i si, com a conseqüència som poc ambiciosos. El catedràtic d'economia de la Universitat de Colúmbia respon:
—Això ja no és veritat. Aquesta tradició és pre-cruyffista. L’any 2000 vaig escriure un article titulat ‘Gallina de piel‘ que explica que la gran contribució del Johan a l’economia catalana va ser que va canviar l’optimisme dels barcelonistes, però també dels catalans en general. I amb en Guardiola encara es va fer un pas més. Ja no només no som víctimes sinó que som els millors. I anem amb la senyera i l’estelada pel món. I què? Sí! Som catalans i som els millors del món. I ens repassem a qui ens doni la gana. I no és façana, no. Anem de veres. El Johan i el Guardiola ens han canviat la mentalitat com a país.
Encara ho remarca amb més contundència quan se li demana si és aquest canvi de mentalitat el que  ha permès al país d’avançar políticament, i respon:
—Exacte! Òbviament, això no s’ha fet gràcies al Cruyff i al Guardiola, però sense ells no s’hauria fet. Encara tindríem aquella mentalitat victimista. Hi ha hagut un canvi de mentalitat brutal al país.
M'agradaria proposar-vos de veure els darrers tres minuts de la conferència que vaig fer aquest juny passat a Rosario, ciutat natal de Messi. La intervenció anava sobre responsabilitat social de les empreses i, per tant, vaig voler fer una referència a la gestió del canvi aprofitant l'interès que els mereix el FC Barcelona.
 











 


A la cloenda vaig voler parlar dels valors de país i de la cultura de derrota o de victòria. Ho vaig fer partir del Barça de Cruyff i després de Guardiola. No sé si les casualitats existeixen però m'agrada sentir que la superació de la cultura resistencialista i d'acceptació fatal de la derrota han vingut conjuntament per al Barça i per a Catalunya. Vaig fer una senzilla reflexió final sobre això.