[Responsabilitat Global] Properes jornades RSE · Setembre 2018

 

[ca] Si no veus correctament aquest butlletí: Versió català SETEMBRE 2018

Aquest butlletí mensual té per objectiu ajudar a promoure la cultura de la Responsabilitat Social en empreses i organitzacions

Properes jornades sobre RSE
 

[JORNADA] La transversalitat dels ODS en la gestió empresarial

  • Respon.cat i DIRSE organitzen, en col·laboració amb SUEZ,  la jornada “La transversalitat dels ODS en la gestió empresarial”
  • Respon.cat pretén obrir vies de relació amb les diferents funcions dins de les empreses per establir sinergies tenint en compte les diverses àrees funcionals que tenen relació amb l’RSE.
  • La jornada tindrà lloc a SUEZ (Ciutat de l’Aigua. Passeig de la Zona Franca 48. Ed D38), el proper 25 de setembre a les 9.30 h

[JORNADA] “Innovant en lideratge. Noves tendències en benestar emocional a les organitzacions”, organitzat per Prisa

  • El Grup Prisa organitza l’acte “Innovant en lideratge. Noves tendències en benestar emocional a les organitzacions“. Respon.cat hi col·labora.
  • L’acte tindrà lloc el 4 d’octubre de 9-14h, al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (c. Montalegre 5, 08001 Barcelona)
Poden existir líders, emprenedors i equips més feliços amb ells mateixos i amb l’exercici de la seva feina? Sí, i és més, hem comprovat que construint entorns de benestar i felicitat, es millora la productivitat de les organitzacions.
En aquesta jornada descobriràs els beneficis d’aplicar mesures i pràctiques de salut emocional en els que lideren, i aprendràs noves tendències en benestar emocional que ja s’estan duent a terme a l’entorn de les empreses, l’educació, la salut i l’emprenedoria.
Articles i reflexions

 

[REFLEXIÓ] Cop contra la titulitis i toc d'alerta a les universitats: empreses com Google o Apple opten per contractar gent sense carrera universitària

Les empreses més punteres i innovadores de sectors diversos i molt especialment les tecnològiques comencen a triar candidats qualificats que s'hagin format en entorns empresarials o fora de l'àmbit acadèmic convencional o oficial.
 

[VÍDEO] Refugiats #motsresponsables #ODS Avui parlo de l'origen del mot refugiats

L'Objectiu de Desenvolupament Sostenible (ODS) 10 de Nacions Unides pretén reduir la desigualtat dins i entre els països.
 
En el vídeo breu (3'27'') faig una reflexió sobre els refugiats a partir del seu origen etimològic. El dedico a Proactiva Open Arms per la immensa feina que ens dignifica a tots.
 

[VÍDEO] Ésser #motsresponsables. Avui parlo de l'origen del mot "ésser"

En el vídeo breu (6'50'') faig una reflexió sobre el mot "ésser" a partir del seu origen etimològic. Deixeu-vos sorprendre!

 

[VÍDEO] Conservar #motsresponsables #ODS Avui parlo de l'origen del mot conservar

L'Objectiu de Desenvolupament Sostenible (ODS) 14 de Nacions Unides pretén conservar i utilitzar de forma sostenible els oceans, els mars i els recursos marins.
 
En el vídeo breu (2'24'') faig una reflexió sobre el mot "conservar" a partir del seu origen etimològic.

Girona acollirà el 27 de novembre el lliurament dels Premis Respon.cat

L'alcaldessa de Girona i el president de l'associació empresarial Respon.cat han anunciat que Girona acollirà l'acte de lliurament dels Premis Respon.cat.

Els Premis Respon.cat, ja en la seva quarta edició, han esdevingut els premis anuals de la Responsabilitat Social Empresarial a Catalunya.

 

L’Observatori Dona Empresa Economia de la Cambra i l’Associació Respon.cat treballaran per incorporar perfils de conselleres i directives a les empreses

L’ODEE compta amb una plataforma que conté una base de dades de conselleres i directives acreditades amb un perfil que respon al conjunt integrat de coneixements, habilitats, aptituds i actituds.

El 66% de les empreses catalanes no tenen cap dona en el seu equip directiu.

Per arribar al 40% de dones en els consells d’administració de les empreses amb més de 250 treballadors a Catalunya s’haurien d’incorporar 865 dones.

Un pas més cap a la supressió del canvi d'hora d'estiu i d'hivern

La Comissió Europea presentarà una proposta legislativa al Parlament Europeu i al Consell Europeu per eliminar el canvi d'hora estiu i hivern a la Unió Europea.

 

El Govern aprova l'Estratègia del patrimoni natural i la biodiversitat de Catalunya


L’instrument concreta 85 línies d’actuació a treballar per complir 30 objectius operatius emmarcats en 16 objectius estratègics. Amb l’Estratègia, Catalunya dona compliment als acords internacionals vigents que recullen la necessitat d’elaborar estratègies de conservació de la biodiversitat...

 

El Govern impulsa la igualtat efectiva de dones i homes a través de la contractació pública

El Govern ha aprovat avui la Guia per a la incorporació de la perspectiva de gènere en els contractes públics per promoure la integració de la perspectiva de gènere en la contractació pública i facilitar als òrgans de contractació les pautes per fer-ho.