[Responsabilitat Global] Els Premis de l'RSE a Catalunya i altres jornades RSE · Novembre 2018

 

[ca] Si no veus correctament aquest butlletí: Versió català NOVEMBRE 2018

Aquest butlletí mensual té per objectiu ajudar a promoure la cultura de la Responsabilitat Social en empreses i organitzacions

Tornen els Premis de la Responsabilitat Social a Catalunya

  • La quarta edició dels Premis Respon.cat tindrà lloc a Girona.
  • El proper dimarts 27 de novembre a les 17.00h tindrà lloc l’Acte de lliurament de Premis Respon.cat 2018.
  • L’associació empresarial Respon.cat escull Girona per fer el seu acte anual més rellevant.

INSCRIPCIÓ

Tal com vam informar al juliol, Girona acollirà el lliurament dels Premis Respon.cat. Dimarts 27 de novembre és la data escollida per fer l’acte de lliurament dels premis a la responsabilitat social de les empreses que atorga Respon.cat, amb el suport de la Generalitat de Catalunya, així com la col·laboració les Cambres de Comerç i de l’Ajuntament de Girona.

Els Premis Respon.cat reconeixen set empreses i una persona, que no es faran públiques fins al moment del lliurament de premis. Per una banda, s’atorgaran els dos premis a la trajectòria en responsabilitat per a empreses grans i per a empreses petites i mitjanes. Per altra banda, els reconeixements en aquestes sis categories:
  • Programa empresarial ambiental de col·laboració
  • Gestió de la diversitat d’origen
  • Bones pràctiques empresarials de reforma horària
  • Programa empresarial de voluntariat
  • Territoris socialment responsables
  • Compromís personal amb la responsabilitat social a Catalunya
La novetat és que l’acte de la quarta edició tindrà lloc a Girona, al Centre Cultural la Mercè a les 5 de la tarda, d’acord amb la voluntat de fer arribar Respon.cat i l’RSE arreu del territori. La Junta directiva va prendre la decisió de celebrar l’acte de lliurament, l’esdeveniment més important que organitza l’associació, un any a Barcelona i un any en una altra ciutat, com ja es va fer fa dos anys a la Seu Vella de Lleida. Enguany, gràcies a la col·laboració de l’ajuntament de la ciutat, l’acte es podrà realitzar en un indret tan magnífic com l’auditori del Centre Cultural la Mercè.

Com en les edicions anteriors dels Premis, s’ha elaborat un vídeo de cadascuna de les empreses i organitzacions guanyadores per mostrar el seu compromís i les seves bones pràctiques. Una versió curta d’aquest vídeo es presentarà el dia de l’acte, juntament amb un text de caràcter molt especial per a la persona mereixedora del reconeixement a la trajectòria.

Respon.cat vol convidar les empreses gironines a prendre part a l’acte i contribuir al merescut reconeixement de les set empreses escollides pel jurat dels Premis. Amb aquesta aproximació territorial, es pretén facilitar que moltes més empreses de les terres gironines es reconeguin en la pràctica de la responsabilitat social i contribueixin a divulgar l’oportunitat de desenvolupar negocis responsables per tal que aquest enfocament de gestió basat en la sostenibilitat i l’ètica formi part de la manera catalana de fer empresa.

Podeu veure els vídeos de les edicions 2015 , 2016 i 2017 dels Premis Respon.cat de la Responsabilitat social.


 

 

Enquesta de DIRSE sobre la funció de la responsabilitat social

L'Associació Espanyola de Directius de Responsabilitat Social (DIRSE) i la Càtedra MANGO d’RSC d’ESCI-UPF estan realitzant un estudi sobre la funció de la Responsabilitat Social a l'empresa espanyola.

Si la vostra organització disposa d'un responsable d’RSE o Sostenibilitat, feu-li arribar la següent enquesta: https://es.surveymonkey.com/r/dirse. El termini per contestar s’ha allargat fins al 22 de novembre!

[JORNADA] VI jornada d’RSE: Territori socialment responsable i transparent, organitzada pel Col·legi de Censors i Respon.cat

El Col·legi de Censors Jurats de Comptes i Respon.cat organitzen la VI jornada d’RSE, que enguany anirà sobre Territori socialment responsable i transparent

Cal generar un compromís amb la transparència que faci avançar la cultura empresarial del país

23 de novembre de 2018
De 9:30 a 14:00 h
Seu del CCJCC: C. Sor Eulàlia d’Anzizu 41, 08034 BCN
 
 

[JORNADA] Com les empreses col·laborem en el desenvolupament sostenible al països del Sud? El paper de les empreses en la Visió 2030

 

Si sou una empresa oberta al món i voleu ser agents actius en el desenvolupament sostenible, us interessarà aquesta jornada.

El proper 26 de novembre Respon.cat organitza la jornada “Empresa i cooperació al desenvolupament: el paper de les empreses en la Visió 2030” a ESCI-UPF

Des de Respon.cat es vol crear espais per reflexionar sobre el paper de les empreses en l’assoliment de l’Agenda 2030 entre els actors que des del 2015 compartim una agenda comuna.

[JORNADA] Empresa saludable, empresa responsable

 

Una empresa saludable és una organització que promou i protegeix la salut, la seguretat i el benestar de les persones amb qui interactua, amb un compromís explícit i d’una manera estructurada i continuada: els equips interns i els proveïdors, així com les seves famílies, la clientela i entorn proper.
 

Empresa saludable s’està configurant com un element fonamental en la gestió responsable de totes les empreses de tot el món i de qualsevol sector.

Reflexionarem sobre la visió transversal i estratègica de l’empresa saludable, per entendre perquè hem d’avançar cap a l’empresa feliç.

Aquesta serà una oportunitat única per identificar les necessitats de la vostra empresa i per treballar amb altres organitzacions compromeses i conèixer com es poden abordar els reptes que ens podem trobar en aquest recorregut.

El proper 20 de novembre Respon.cat organitza la jornada “Empresa saludable, empresa responsable” a ESCI-UPF.