[Responsabilitat Global] Vine a conèixer en detall bones pràctiques d'RSE · Febrer 2019

 

[ca] Si no veus correctament aquest butlletí: Versió català FEBRER 2019

Aquest butlletí mensual té per objectiu ajudar a promoure la cultura de la Responsabilitat Social en empreses i organitzacions

 

Què fa una empresa gran familiar per guanyar el Premi a la trajectòria en Responsabilitat Social?

Entrega dels premis Respon.cat 2018 a l’auditori de la Mercè de Girona.
Fotografia: Toni Vilches
  • El proper 5 de febrer tindrà lloc la Jornada de Transferència de bones pràctiques d’RSE amb empreses de referència que incorporen la Responsabilitat Social en la gestió estratègica.
  • Les persones assistents podran participar en el taller debat on tindran l’oportunitat de conèixer a fons com es desenvolupa la gestió responsable en una empresa gran familiar amb Comexi.

 

Com innovar en matèria de conciliació i millora de la gestió del temps

27 de novembre de 2018. Entrega dels premis Respon.cat 2018 a l’auditori de la Mercè de Girona.
  • Les persones assistents podran participar en el taller debat on tindran l’oportunitat de conèixer a fons com s’implementen bones pràctiques de Reforma horària amb Playbrand.

Com pot una pime del sector del transport ser premiada per la seva trajectòria en Responsabilitat Social?

Entrega dels premis Respon.cat 2018 a l’auditori de la Mercè de Girona.
  • Les persones assistents podran participar en el taller debat on tindran l’oportunitat de conèixer a fons com es desenvolupa la gestió responsable en una pime amb Coral Transport & Stocks.

 

Com aprofundir en la gestió ambiental amb un programa de col·laboració?

Entrega dels premis Respon.cat 2018 a l’auditori de la Mercè de Girona.
  • Les persones assistents podran participar en el taller debat on tindran l’oportunitat de conèixer a fons com es du a terme un programa ambiental de col·laboració amb Família Torres.

 

Quina diferència hi ha entre tenir un programa empresarial de voluntariat i fer accions de voluntariat?

  • Entrega dels premis Respon.cat 2018 a l’auditori de la Mercè de Girona.
     
  • Les persones assistents al taller debat tindran oportunitat de conèixer a fons el desenvolupament d’un programa empresarial de voluntariat amb Zurich Assegurances.

Com generar Territori Socialment Responsable posant el focus en les aliances a nivell de barri

Entrega dels premis Respon.cat 2018 a l’auditori de la Mercè de Girona.
  • Les persones assistents podran participar en el taller debat on tindran l’oportunitat de conèixer a fons com es construeix un Territori Socialment Responsable amb Fundació Marianao.

 

La positivitat és una tria

Als edificis i a les comunitats de veïns hi podem observar la síntesi d’on hem arribat com a civilització: una tecnologia excel·lent que ens permet viure en estructures de molts pisos i agrupant moltes famílies però que genera un enorme impacte ambientals i que fomenta l’aïllament i la solitud.
Observa l’escriptora Ken Bugul que les societats occidentals són tancades, insolidàries i la gent no se saluda. Per contra, destaca que a l’Àfrica tothom es passa el dia, sempre, buscant solucions, no plantejant-se problemes.
Hem creat un món que ens convida a la grisor i a la mediocritat, a criticar-ho tot i en tot moment i a fugir de l’altre, a sospitar de tot i oposar-nos a qualsevol proposta dels altres.
Som lliure de triar la màscara que ens posem per sortir de casa cada dia. Si triem la màscara del tancament en nosaltres mateixos o del cercar problemes en lloc d’oportunitats, els veïns seran el primers a tastar el silenci o l’amargor. La positivitat és una tria. Un regal als altres i a nosaltres mateixos.