31.3.19

L'RSE es concreta creant simultàniament valor econòmic i social, explica Canyelles a la Setmana de l’Empresa i l’Ocupació de la Bisbal del Penedès

  • Aquest dijous 28 de març ha tingut lloc la Jornada sobre Polígons inclusius dins la 2a Setmana de l’Empresa i l’Ocupació de la Bisbal del Penedès. 
  • Josep Maria Canyelles ha parlat sobre el sentit empresarial de la responsabilitat social davant les empreses del polígon.
Aquest dijous ha tingut lloc la conferència a càrrec de Josep Maria Canyelles, expert en Responsabilitat Social de les empreses i organitzacions, soci-consultor de Vector5 i TSR. Canyelles ha explicat com les empreses de totes dimensions i sector poden gestionar l'RSE i ha afirmat que una de les maneres com es concreta la responsabilitat davant la societat és aprofitant millor els actius fent que un procés de creació de valor econòmica creï simultàniament valor social.

Canyelles ha presentat el repte de crear territoris socialment responsables, i en aquest sentit, els Polígons Inclusius serien una concreció en l'àmbit dels polígons, on seria possible abordar reptes com l'economia circular.

L'expert en RSE ha afirmat que per desenvolupar aquest enfocament de gestió en un territori cal que les persones adoptin actituds compromeses, comprenent per què l’empresa està orientada vers aquest compromís i alineant totes les dimensions, fins i tot el que correspon a la vida particular. En aquest sentit, ha fet referència a la iniciativa pionera Edificis Positius.

La taula inaugural ha estat a càrrec de l'alcaldessa de la Bisbal del Penedès, Agnès Cañellas, acompanyada d'Isidre Also, secretari general de la FEGP i de José Carlos Eiriz, director general de la Fundació Santa Teresa.

L’alcaldessa de la Bisbal del Penedès i responsable de l’àrea d’Ocupació ha explicat que “ara fa uns mesos vam engegar el projecte Integra’ls, una iniciativa que té l’objectiu d’ocupar persones amb risc d’exclusió als polígons industrials del municipi de la Bisbal. Hem pensat que la Setmana de l’Empresa i l’Ocupació ens permet aprofundir més en el projecte i en els actors que en formen part, donar-lo a conèixer i crear sinergies amb l’objectiu de fer-lo créixer”.

José Carlos Eiriz, de la Fundació Santa Teresa, ha remarcat que no hi ha una caixa d’eines per integrar les persones a l’empresa i reclama treballar per territoris socialment responsables també des dels “Polígons Inclusius”.


Posteriorment s'ha fet la presentació del projecte Integra’ls amb les intervencions de la FEGP, la Fundació Santa Teresa i l’Ajuntament de la Bisbal del Penedès (SOM Bisbal i Regidoria d’Ocupació). S'ha projectat un vídeo i s'ha presentat el cas de l’empresa Bugaderia Neutral, en el marc del projecte Integra’ls, amb la intervenció també de la Cambra de Comerç de Tarragona sobre la formació que ofereix. La Bugaderia Neutral explica la col·laboració satisfactòria al Programa Integra’ls, promogut per l'Ajuntament, Santa Teresa i la FEGP.

Aquest acte ha tingut lloc en el marc de la 2a Setmana de l’Empresa i l’Ocupació, una iniciativa que va néixer amb la intenció de potenciar la interacció de l’administració local amb les empreses, els comerços, els emprenedors, els autònoms i els desocupats amb la finalitat de millorar l’ocupabilitat de la població de la Bisbal, incrementar i potenciar el teixit comercial i empresarial local i oferir formació adequada a les necessitats de les empreses. Enguany la Setmana de l’Empresa i l’Ocupació ha girat a l’entorn de la formació, l’ocupació i els polígons inclusius i s’han organitzat activitats adreçades a diversos col·lectius relacionats amb el món laboral i professional.
Notícia al web municipal