[Responsabilitat Global] Presentació Edificis Positius: sigueu Veïns Positius - Veïnes Positives · Setembre 2019

 

[ca] Si no veus correctament aquest butlletí: Versió català SETEMBRE 2019

Aquest butlletí mensual té per objectiu ajudar a promoure la cultura de la Responsabilitat Social en empreses i organitzacions

[JORNADES] Presentacions de la iniciativa Edificis Positius a Amposta (dilluns 16) i Vilafranca del Penedès (dijous 19). Sigueu Veïns Positius, Empreses Positives, Ciutats Positives!

  • Amposta i Vilafranca del Penedès acolliran les presentacions per a les Terres de l'Ebre i el Penedès d'aquesta iniciativa innovadora adreçada a veïns i veïnes, a ajuntaments i empreses, a organitzacions no lucratives i agents socials.
  • Edificis Positius convida a crear comunitats on les persones puguin viure positivament l'experiència de ser veïns i veïnes, alhora que implica les empreses en la seva responsabilitat social i noves àrees d'activitat econòmica.

Aquesta setmana tindrà lloc la presentació de la iniciativa “Edificis Positius” a AMPOSTA (dilluns 16 a les 18,30) i a VILAFRANCA DEL PENEDÈS (dijous 19 a les 19h).

La presentació anirà a càrrec de TSR Territori Socialment Responsable SCCL, cooperativa d’iniciativa social sense ànim de lucre. A Amposta amb l’Ateneu Cooperatiu de les Terres de l’Ebre, juntament amb l'alcalde de l'Ajuntament d'Amposta i el president de la Cambra de Comerç de Tortosa. A Vilafranca amb l'Ajuntament i la Fundació Pro Penedès.

Edificis Positius ajuda a crear comunitats integrades per persones que vulguin viure positivament l’experiència de ser veïns i veïnes al seu edifici, transformant la seva vida quotidiana cap a un model més sostenible, solidari i integrador.

Alhora, obre les portes a noves àrees de negoci per a les empreses locals i compromeses amb el bé comú i la sostenibilitat ja que els edificis esdevindran un nou centre d'activitat. Les empreses hi descobriran línies de futur i oportunitats per uns canvis que ja s'estan produint!

Amb aquesta iniciativa abaixem el gran repte de l'Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de Nacions Unides a nivell de carrer, per promoure que qualsevol ciutadà hi pugui contribuir en el seu dia a dia, abordant reptes que afecten les Persones, el Planeta, la Prosperitat, la Pau i els Partenariats.

Contacte: TSR Territori Socialment Responsable, SCCL - 930 502 390
Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Inscriu-t’hi aquí!

 
Quan:16/09/2019
Horari: 18:30 – 20:00
On: Biblioteca Comarcal Sebastià Juan Arbó. C. Castell, 13-15. AMPOSTA
 

 

 

 

 

 

 

 

 
Quan: 19/09/2019
Horari: 19:00 – 20:30

On: L'Escorxador. C. Escorxador, 21, Vilafranca del Penedès

 

 


 

 

 

 

 

Algunes col·laboracions de la xarxa d'Empreses Positives que presten serveis a les comunitats per contribuir a fer Edificis Positius

 

Edificis Positius signa un conveni de col·laboració amb INSMUN

Grup Efebé col·labora amb Edificis Positius

Edificis Positius signa un conveni amb PARC

 

https://edificispositius.cat/sumat/

Reserveu dimarts 8 i divendres 25 d'octubre al matí per actes centrals a Barcelona

Sumeu-vos a ser Veïns Positius - Veïnes Positives. Rebeu la informació: https://edificispositius.cat/sumat/

El nou activisme per canviar el món des de casa neix amb Edificis Positius

Edificis Positius fa una crida a la ciutadania perquè se sumi a la iniciativa: la ciutadania ens hem d'apoderar per contribuir al desenvolupament sostenible i ser protagonistes de la qualitat de vida de les nostres comunitats.

La iniciativa està promoguda per TSR, una cooperativa d'iniciativa social sense ànim de lucre, que pretén crear un moviment des dels veïnats per implicar-nos per un món millor.

 
“Crear comunitats en les quals les persones puguin viure positivament l’experiència de ser veïns i veïnes, és l’objectiu principal de TSR Territori Socialment Responsable. Perquè ser veí, ser veïna és l’ofici de ser ciutadà, l’hem de posar en valor i hem de posar-hi valors, valors relacionats amb la convivència, la sostenibilitat i el bé comú”, ha afirmat Josep Maria Canyelles, president de la cooperativa no lucrativa que lidera la iniciativa Edificis Positius, davant de prop d’un centenar de persones representants de diverses institucions, cooperatives i empreses d’economia social.

Durant l’acte de presentació Canyelles ha matisat que a mig termini “els edificis hauran de passar d’administrar-se a liderar-se, i és per això que estem fent una gran aliança d’organitzacions i d’empreses que col·laboren amb edificis”.

“Els edificis viuran canvis vinculats a la tecnologia, canvis vinculats amb la convivència, i, per exemple, hauran de generar la seva pròpia energia, hauran de donar resposta a reptes de convivència que aniran a més, gent gran que viu sola, solitud, infelicitat de les persones, reptes tots ells que només es poden abordar des de la proximitat, des dels edificis”, ha continuat el president de la cooperativa no lucrativa TSR, mentre s’escenificaven algunes de les accions que des dels veïnatges positius es poden realitzar, com ara organitzar un bookcrossing a l’edifici, compartir moments entre tota la comunitat, fer-ne ús compartit del Wi-Fi, implementar plaques solars com a font d’energia de l’edifici, entre d’altres.

Canyelles ha emfasitzat que “des d’Edificis Positius pretenem dur a terme els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) propugnats per Nacions Unides ara fa quatre anys com a gran repte de tota la humanitat i que haurien de culminar l’any 2030. El que volem és que els ODS no quedin només en mans dels governs sinó que des de la ciutadania, des de cadascú de nosaltres, des de la nostra quotidianitat siguem activistes dels ODS a les nostres comunitats i que no ens quedem només amb la separació de deixalles que de manera individual ja realitzem. En conclusió, un activisme per un món millor, per un món més sostenible”. [seguir llegint]


Vídeo recull de la jornada

Vídeo de la iniciativa