[Responsabilitat Global] Jornada de Transferència de Bones Pràctiques RSE · Febrer 2021

 

[ca] Si no veus correctament aquest butlletí: Versió català FEBRER 2021
Responsabilitat Global
Aquest butlletí mensual té per objectiu ajudar a promoure la cultura de la Responsabilitat Social en empreses i organitzacions

[JORNADA] Transferència de Bones Pràctiques d'RSE de les empreses guanyadores dels Premis Respon.cat 2020

 
  • El proper 2 de març tindrà lloc la Jornada de Transferència de bones pràctiques de les organitzacions guanyadores dels Premis Respon.cat 2020
  • Les organitzacions premiades dinamitzaran tallers on es mostraran les seves Bones Pràctiques d’RSE.
  • Per assistir a la jornada cal inscripció prèvia en aquest enllaç.

Aquest serà un espai de trobada per compartir i debatre sobre les bones pràctiques de les organitzacions guanyadores dels Premis Respon.cat 2020. Set organitzacions que operen en territori català, de diferents dimensions, activitat i forma jurídica comparteixen la seva estratègia de gestió responsable des dels cinc vectors de la responsabilitat social: bon govern, ambiental, laboral, social i econòmic.

Es tracta d’una gran oportunitat per compartir coneixement i avançar en matèria de responsabilitat social gràcies a l'experìencia d'aquestes set organitzacions referents en diferents àmbits de l'RSE que mostraran els reptes i les oportunitas que els suposa aquest enfocament de gestió cada vegada més ben valorat per la societat.

PROGRAMA

La jornada es composarà de dues parts

PRIMERA PART: Sessió plenària

9.15h Benvinguda i presentació de l’acte

  • Mercè Mullor, presidenta de Respon.cat i consellera delegada de Mullor SA
  • Jaume Fàbrega, president del Consell General de Cambres de Comerç de Catalunya

9.20h Ponència inspiradora a càrrec de Clara Navarro, cofundadora i CEO de Ship2B “Col·laboració i innovació oberta per generar valor compartit”.

9.35h – 9.55h Presentació de bones pràctiques desenvolupades per les organitzacions premiades

Modera: Josep Maria Canyelles, coordinador de Respon.cat

  • Jordi Pujol, director gerent de la Fundació Social Plató
  • Núria Castellà, equip de direcció de Grup Alba
  • Sílvia Aliu, presidenta del Gremi de Carnissers i Xarcuters artesans de les comarques gironines
  • Guillem Ontiveros, CEO, Genís Revilla, director d'Operacions de Telemaki
  • Betlem Parès, responsable de l'Àrea de Serveis a les Persones i Promoció Econòmica de l'Ajuntament Manlleu

10.00h Cloenda. Donem pas als tallers

SEGONA PART: Tallers Bones Pràctiques RSE dinamitzats per les empreses guanyadores dels Premis Respon.cat 2020

  • 10.00-11.00h GRUP ALBA | Taller sobre Bones Pràctiques en RSE per a pimes
  • 11.00-12.00h AJUNTAMENT DE MANLLEU | Taller sobre Bones Pràctiques en Territori Socialment Responsable
  • 12.00-13.00h FUNDACIÓ SOCIAL PLATÓ | Tallers sobre Bones Pràctiques en RSE per a empreses grans
  • 15.00-16.00h GREMI DE CARNISSERS I XARCUTERS ARTESANS DE LES COMARQUES GIRONINES | Taller sobre Bones Pràctiques en programa ambiental de col·laboració
  • 16.00-17.00h TELEMAKI | Taller sobre Bones Pràctiques en diversitat d’origen
  • 17.00-18.00h RACC | Tallers sobre Bones Pràctiques en Reforma horària (pendent de confirmació)
  • 18.00-19.00h CALIDAD PASCUAL | Tallers sobre Bones Pràctiques en programa de voluntariat (pendent de confirmació)

Inscripcions a la jornada taller

 

Uneix-te al Manifest per combatre l'obesitat infantil mitjançant l'educació a escola @DKVSeguros

Avui més que mai el món és conscient de la importància la salut. Per això, ens trobem en un moment clau per construir una societat que s'involucri activament en la cura de la seva salut, de crear ciutadans que formin part de la solució. 

I quina millor ocasió que fer-ho des de la infància, de assegurar-nos que les generacions futures tenen els millors coneixements sobre alimentació saludable, prevenció, higiene, activitat física o com actuar davant de situacions de tipus mèdic? Quantes vides aconseguiríem salvar amb això? Quantes malalties s'evitarien amb una societat molt formada i que sap encara més com actuar? 

És per ells i elles que avui volem sol·licitar-te que sumis la teva signatura al Manifest de DKV "Em planto davant l'obesitat infantil" a favor d'una educació que promogui encara més la salut integral a les escoles. 

Uneix-te a el moviment #MePlantoAnteLaObesidadInfantil amb la teva signatura i compartint el manifest. 

La nostra proposta no entra en debats polítics ni suggereix un model de sanitat. El seu únic propòsit és construir una societat encara més saludable, basada en la prevenció i la formació, una societat que eviti, per exemple, que un de cada tres nens a l'estat espanyol tingui sobrepès. Si, com nosaltres, comparteixes aquest somni, estarem més que agraïts si decideixes signar el manifest. Sigues un activista d'aquest canvi i lluita contra l'obesitat infantil a través de l'arma més poderosa: l'educació!

Per què no et pots perdre la jornada de transferència de bones pràctiques d'RSE

Els Premis Respon.cat porten cua: després de l'acte de lliurament ve la jornada de transferència perquè entenem que el valor d'aquests reconeixements és poder compartir les bones pràctiques i aprenentatges entre el teixit empresarials i molt especialment entre aquelles organitzacions que volen desenvolupar un compromís intens de responsabilitat cap a la societat. 

Coneixereu empreses diferents: els Premis Respon.cat reconeixen cada any empreses que no són necessàriament de les més conegudes, sinó que fem un esforç d'exploració per descobrir organitzacions interessants en cada àmbit, tant grans com pimes.

I en àmbits diferents. I premiem la trajectòria en el compromís responsable. I el voluntariat. Però també la reforma horària, la gestió de la diversitat d'origen o els territoris socialment responsables, per exemple, que no ho feia ningú. Volíem llançar un missatge de matèries que calia reconèixer, que tenien un caràcter innovador.

 

El Govern analitza l'informe anual de l'Estratègia de lluita contra la corrupció

El document fa un balanç positiu d’aquests primers 12 mesos d’activitat, ja que de les 25 actuacions previstes, el 92% es troben en procés d’implementació o ja s’han aplicat

El Govern ha analitzat l’informe anual de l’Estratègia de lluita contra la corrupció, que recull els avenços i resultats assolits des de la posada en marxa de l’Estratègia ara fa un any. El document, presentat pel Departament d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, fa un balanç positiu d’aquests primers 12 mesos d’activitat, ja que de les 25 actuacions previstes, el 92% es troben en procés d’implementació o ja s’han aplicat, i pel que fa a les 90 subactuacions, el 77% estan en curs o bé han estat ja completades.

D’entre les mesures dutes a terme durant el 2020 en el marc de l’Estratègia, destaquen les següents:

1) Posada en marxa de la Bústia Ètica: s’ha posat en funcionament un nou canal electrònic que permet, a qualsevol persona, sigui o no treballador públic, fer alertes anònimes sobre males pràctiques o conductes irregulars a l'Administració de la Generalitat de Catalunya i el seu sector públic. S’hi poden adreçar alertes sobre tres àmbits concrets: actuacions públiques dels alts càrrecs i personal directiu, actuacions relacionades amb la contractació pública i actuacions relacionades amb la funció pública. Amb la bústia ètica anonimitzada es reconeix i protegeix la figura de la persona alertadora com a peça clau en la lluita contra el frau i la corrupció, i se la protegeix de qualsevol possible represàlia. [més]