5.3.22

Durant els darrers 15 anys he rebut les següents multes de trànsit, amb una mitjana de 110 euros anuals

Faig rendició de comptes corresponent al darrer exercici i de manera acumulada sobre el període de 15 anys (2006-2021) que fa que gestiono aquest indicador de les multes de trànsit rebudes, sobre el qual tinc un compromís d'urbanitat. En el seu moment, quan vaig decidir fer públic aquest indicador, l'opció va ser fer-ho a partir de l'import en multes atès que era la manera més fàcil i objectiva. 

Durant els darrers dos anys 2020 i 2021 no he rebut cap multa de trànsit, si bé cal tenir en compte la disminució dràstica de la mobilitat com a conseqüència de la pandèmia. En tot cas, ja era una tendència marcada d'ençà que vaig desprendre'm del vehicle propi i vaig refermar el compromís pel transport públic o per vehicle de lloguer quan fos necessari. Vegeu gràfic amb l'import anual pagat en multes de trànsit:

Cal dir que en els primers anys mostrats anualment solia fer entre 15.000 i 20.000 kms, comptant tant els particulars com els professionals, i que les multes de les quals informo en aquest gràfic les inclou totes, tant si s'han produït amb un ús particular com professional. Aproximadament 2/3 corresponen a activitat professional.

Al llarg dels 15 anys que fa que disposo d'aquest indicador (2006-2021), he pagat 1660,59 euros en multes de trànsit, fet que suposa una mitjana de 110 euros anuals, una mitjana que els darrers cinc s'ha situat a 30 euros anuals.

Responsabilitat Global es va dotar d’una política d’urbanitat i d'una política ambiental en les quals aborda la qüestió de les bones pràctiques en l’ús dels vehicles privats.

Política d'urbanitat

En el cas d’un professional autònom, el respecte al compliment normatiu pensem que ha de tenir en compte també les multes de trànsit, atès que sovint el vehicle constitueix un instrument d’ús intensiu o rellevant. De fet, l’actitud al volant i les seves conseqüències és una dimensió de la urbanitat i aquesta no deixa de ser una manera de poder pressuposar altres actituds professionals i vitals. El civisme i els compromisos socials són un pas més elevat però que s’ha de sostenir sobre la base d’un capteniment, unes formes i una urbanitat que facin possible la convivència.
 
Política ambiental
 
Per a algunes persones professionals autònomes com un consultor empresarial, els impactes ambientals poden semblar com un aspecte no prioritari en la mesura que poden tenir un caràcter menor. Tanmateix, la contaminació urbana i el conjunt de les emissions de CO2 tenen en els vehicles privats una de les causes més importants, de manera que la consciència individual i l'exemplaritat han de ser motors de canvi.

Els nostres impactes ambientals més rellevants vénen donats per la mobilitat, els consumibles d’oficina, els aparells tecnològics i els residus en general. Aquests són els compromisos i criteris de gestió:

· Mobilitat: Responsabilitat Global manifesta la seva opció preferent pel transport públic. A gener 2016 vam optar per no tenir vehicle propi, de manera que quan cal locomoció privada per la manca de solucions adequades en transport públic fem ús de diversos canals de lloguer o compartir. Apunts anteriors: