[Responsabilitat Global] Relacions Empresa - Entitat · Març 2023

 

[ca] Si no veus correctament aquest butlletí: Versió català MARÇ 2023
Responsabilitat GlobalAquest butlletí mensual té per objectiu ajudar a promoure la cultura de la Responsabilitat Social en empreses i organitzacions

Les entitats han de canviar la manera com construir aliances amb les empreses, segons Canyelles a la jornada “Crear valor compartit entre empreses i entitats”

  • 150 persones participen a la jornada d'empreses i entitats organitzada per Ajuntament de Sant Cugat i Solideo Renovables. 
  • La col·laboració de Respon.cat pretén promoure nous models de col·laboració entre entitats i empreses.
Els assistents han compartit projectes culturals i socio-ambientals, i han avaluat els patrocinis. Empreses i entitats han explicat experiències positives de col·laboració a Sant Cugat, iniciatives amb potencial de donar respostes creatives a les necessitats comunitàries. 
 
La jornada ha estat dinamitzada pel coordinador de Respon.cat, Josep Maria Canyelles, com a expert en Responsabilitat Social Empresarial, que ha fet una ponència inspiracional sobre com han d'avançar les relacions i aliances per “Crear valor compartit entre empreses i entitats”. Podeu visualitzar els 15 minuts d'intervenció tot seguit: 
 
 
 
 
Canyelles ha moderat tot seguit una taula amb la participació de representants del món empresarial i social com Solideo; Roche Diagnostics; Catalana Occidente; HP; Centre de Fisioteràpia Sant Cugat; Pati Hoquei Club Sant Cugat; Unió Ciclista Sant Cugat; Orquestra Simfònica Sant Cugat; i Castellers de Sant Cugat. [vídeo de la taula rodona]
 
 
L’acte, presidit per l’alcaldessa, Mireia Ingla, ha comptat amb la presència de la tinenta d’alcaldia de Promoció Econòmica, Ocupació, Empresa i Comerç, Elena Vila Gómez, i de la tinenta d'alcaldia de Cultura, Esther Madrona. L'alcaldessa ha dit que “fer trobades com aquesta, on entitats tan diferents es troben en un espai en comú per compartir idees i experiències, té un gran valor i potencial".
 
Sant Cugat és una ciutat amb un teixit d’entitats, empreses i institucions dinàmiques que ofereixen oportunitats d’enxarxament per a afrontar el gran repte del desenvolupament sostenible. La jornada ha permès conèixer i compartir les experiències d’èxit de col·laboració al nostre territori. Iniciatives amb potencial de donar respostes creatives a les necessitats comunitàries.

Articles i reflexions

Dia Mundial dels Pardals: un moixó comú que està minvant perillosament. Cal conservar la biodiversitat en ecosistemes terrestres (#ODS15)

Amb motiu del Dia Mundial dels Pardals, publico aquest microvídeo dins la sèrie [motsresponsables] on alerto de la disminució preocupant de pardals a Europa, i alhora parlo de l'origen etimològic del mot. Fa milers d'anys ja devia ser un moixó ben conegut perquè en la llengua proto indoeuropea se suposa que hi havia un mot per referir-s'hi.

 

 

 

[VÍDEO] Dia Mundial de la Meteorologia... però des de la sostenibilitat importa la climatologia (#ODS13)

Amb motiu del Dia Internacional de la Meteorologia parlo dels mots #meteorologia i #climatologia a partir de l’#origen #etimològic.

 

 

 

 

 

Dia Mundial dels Boscos (#ODS15)

[mots responsables] Bosc ?? Dia Internacional dels Boscos

Avui 21 de març és el Dia Internacional dels Boscos i parlo del mot #bosc a partir de l’#origen #etimològic. No us podeu perdre aquest microvídeo breu (1’14’’).

Justament l’#ODS15 demana la preservació dels ecosistemes terrestres i els boscos.

III Jornada per a la implementació de l’Agenda 2030 i els ODS a Girona amb la participació de Josep Maria Canyelles

Demà divendres 24 tindrà lloc a Girona la III Jornada per a la implementació de l’Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible, organitzada per la Diputació de Girona a l'Auditori Palau de Congressos de Girona.

L'esportista Marc Gasol farà una intervenció com a ambaixador de la Xarxa DDGI, junt amb altres personalitats.

Josep Maria Canyelles hi participarà com a expert en la implementació de l'Agenda 2030 als ens locals, a més d'expert en la gestió responsable de les organitzacions.

S'hi abordarà els reptes per al món local, la sostenibilitat i la joventut, comptarà amb un panel d'experts.

 

 

Acte de lliurament: 2a edició dels premis MÉS Mataró

Aquest proper dimecres 29 de març tindrà lloc l'acte de lliurament dels Premis MÉS Mataró, en la segona edició. Josep Maria Canyelles, expert en RSE, ha format part del Jurat juntament amb la representació municipal i dels altres representants del Consell Econòmic i Social de Mataró.

Aquesta jornada esdevindrà una ocasió per reflexionar sobre el futur social i econòmic de la ciutat. Comptarem amb la presència de la Sra. Sara Berbel, doctora en Psicologia Social i gerent municipal  de l’Ajuntament de Barcelona, que ens parlarà de "La nova responsabilitat social del segle XXI: reptes i oportunitats" i tot seguit es farà entrega dels premis MÉS Mataró Empresa Societat  a les millors iniciatives empresarials en Responsabilitat Social de la ciutat.

Aforament limitat, confirmeu l’assistència a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.


 

 

Salut Planetària: quan la salut de les persones depèn de la salut del planeta

Ja podeu consultar el vídeo de la sessió "Salut Planetària: quan la salut de les persones depèn de la salut del planeta", organitzat pel CADS i la Secretaria de Salut Pública de la Generalitat de Catalunya (17 de febrer de 2023).

Podeu accedir al vídeo complet o directament a cadascuna de les ponències:

La salut planetària: un nou paradigma de la salut pública en l’era de l’Antropocè, a càrrec del Dr. Josep Maria Antó Boqué.

La gestió i l’ús sostenible de la biodiversitat i els serveis ecosistèmics a Catalunya. Anna Estella Viñeta.

Vers un sistema alimentari sostenible: el Pla Estratègic de l’Alimentació de Catalunya. Joan Gòdia i Tresánchez.

El marc estratègic per a l’adaptació al canvi climàtic a Catalunya. Mireia Boya i Busquet.

 

 

Nou informe dels Indicadors de Progrés i Benestar de la Cambra de Comerç de Barcelona

INDICADORS DE PROGRÉS I BENESTAR. MARÇ 2023

La Cambra de Barcelona, en el marc dels Indicadors de Progrés i Benestar (IPB), analitza en profunditat un dels aspectes clau que defineix el progrés social: l’educació i la formació. La principal conclusió és que Catalunya presenta un dèficit de despesa en educació pública d’uns 630 M€ anuals en termes comparatius amb Europa, un fet que posa en risc la qualitat del sistema educatiu.

Descarregar nota de premsa
Descarregar presentació