El Col·legi de Periodistes llança un vídeo contra els blocs electorals

Una campanya amb professionals europeus i comunicadors catalans mostra que els minutatges són una anomalia democràtica a Europa

El vídeo del Col·legi de Periodistes contra els blocs electorals. / periodico

1
Es llegeix en minuts

Diversos periodistes europeus i comunicadors catalans participen en un vídeo del Col·legi de Periodistes de CatalunyavídeoCol·legi de Periodistes de Catalunya contra els blocs electorals als mitjans públics, una imposició que estableix l'ordre i el temps de les informacions durant les campanyes electorals en funció de la representativitat dels partits polítics. El col·legi mostra que es tracta d'una anomalia democràtica a Europa, els considera "criteris de propaganda" i demana la seva desaparició en la futura llei electoral catalana.

Per a això, el Col·legi ha començat una campanya que compta amb una web on s'informa de tot el que es refereix a aquesta normativa i els motius pels quals consideren que s'ha d'anul·lar, http://noalsblocs.wordpress.com/, i un vídeo en què surten periodistes de diferents països europeus i comunicadors catalans, entre els quals hi ha Jordi ÉvoleMartí AngladaRamon PellicerAntoni BassasNúria SoléXantal LlavinaEva ArderiusEduard SanjuánJoan Carles Peris o Sergi Mas.

Notícies relacionades

Els periodistes francesos, italians, belgues o alemanys expliquen que als seus països no existeix cap normativa semblant, i la consideren totalment antidemocràtica i una manera de censura prèvia. Així mateix, s'expressen els periodistes catalans, que acaben el vídeo entonant la mateixa reivindicació: 'No als blocs electorals. Informació sí, propaganda no'.