12.12.14

Canyelles parlarà de construir un Territori Socialment Responsable a Lleida


  • La jornada pretén abordar el sentit empresarial de la Responsabilitat Social, amb el focus posat en empreses petites.
  • Per a les pimes i microempreses és molt important un model d’RSE adaptat a la seva realitat i que també transformi l’RSE en un atribut del territori.
  • La jornada està organitzada per Respon.cat, la Cambra de Comerç de Lleida, el Consell de Cambres de Comerç de Catalunya, i el Departament d'Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya.
El proper divendres 19 de desembre tindrà lloc a la Cambra de Comerç de Lleida una jornada sobre Territori Socialment Responsable on s’aportarà visió sobre les possibilitats de construir un territori socialment responsable. A partir del compromís de cada agent i empreses es pot projectar la responsabilitat social a una demarcació geogràfica que incorpori l’RSE a la marca de territori.

Aquest és un enfocament absolutament necessari avui dia, per la necessitat d'implicació de tots els agents en un model d'economia orientat a crear valor econòmic i social, alhora que alguns sectors d'activitat econòmica, com per exemple el turístic o l'agroalimentari, tenen l'oportunitat de desenvolupar una marca de territori enriquida amb els valors de la responsabilitat social.

A més, la jornada també servirà per a donar a conèixer la posada en marxa de Respon.cat, iniciativa empresarial per al desenvolupament de la Responsabilitat Social a Catalunya, de la qual ja formen part 35 empreses, la meitat grans i la meitat pimes.

La sessió anirà a càrrec de Josep Maria Canyelles, expert en RSE i coordinador de Respon.cat, que aportarà idees i exemples de com una pime pot millorar el seu funcionament i la seva viabilitat a partir d’adoptar un model basat en el compromís responsable.

Els objetius de la jornada són mostrar el sentit empresarial de l’RSE per a tota mena d’empreses i negocis, independentment del sector, la dimensió o la titularitat, i presentar Respon.cat com a organisme de referència a Catalunya en matèria de Responsabilitat social.

L’acte tindrà lloc a la Cambra de Comerç de Lleida a les 9 del matí. Cal confirmar al telèfon 973 23 61 61 (Toni) o al correu aescales@cambralleida.org.


Les Jornades Respon.cat s’organitzen per mitjà del conveni entre el Consell de Cambres de Comerç de Catalunya i el Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya, a fi de promoure la responsabilitat social com a atribut de territori i i alhora donar a conèixer Respon.cat com a organisme referent a Catalunya en matèria d’RSE.