El curs disposa de materials elaborats específicament i d’una metodologia participativa i interactiva i, també en format virtual, s’hi faran dos fòrums de debat amb dues persones significatives en la Responsabilitat Social a casa nostra: l’un des de la perspectiva de les polítiques públiques i l’altre des de la pràctica reconeguda i reeixida: 
La Responsabilitat Social és un repte assumible per a la petita i mitjana empresa, la qual sovint ja desenvolupa pràctiques d’excel·lència social en la seva dimensió interna. 

Per això, avui les pimes estan comprenent l’avantatge competitiu de gestionar de manera integrada i estratègica la seva pròpia Responsabilitat davant la societat i davant les parts interessades començant per les més directament relacionades, els treballadors, els clients i la cadena de proveïment, sense desatendre el marc de relació amb l’exterior amb el qual és possible treballar per un creixement de la confiança i un desenvolupament mutu.

La UOC, per mitjà del programa Universitat Oberta d’Estiu, ofereix un curs virtual, amb l’autoria i docència de Josep Maria Canyelles, promotor de Responsabilitat Global, pensat per a facilitar que la direcció de les PIMES pugui accedir a un marc formatiu, de reflexió i d’accés a informació assequible als seus interessos i inquietuds.
Curs online de Responsabilitat Social per a PIMES
Avançament d’alguns actes públics propers de 
Responsabilitat Global 
Josep Maria Canyelles

—> Promotor de www.responsabilitatglobal.com

—> Col·laborador de
Associació per a les Nacions Unides (ANUE)
Fundació Pere Tarrés (URL) 
Grec · Resolució de Conflictes
Accid. Associació Catalana de Comptabilitat i Direcció. Resp. de RSE de la Comissió d’Intangibles. Vicepresident de RSE del Fòrum de Gestió Integral
Revista Management & Empresa de la Univ.de Barcelona

—> Col·laboracions docència recents: UOC Universitat Oberta de Catalunya, Fundació Pere Tarrés (Universitat Ramon Llull), Universitat de Girona, Universitat Catalana d’Estiu, Fundació Bosch i Gimpera (Universitat de Barcelona)

—> Darrers newsletters:
És útil parlar de Territoris Responsables (maig'06)
Situació de la RSE a Catalunya (abril'06)
Europa opta per no regular i promou una ALIANÇA EUROPEA PER A L'RSE (març'06)
Responsabilitat Social arreu del món en una economia globalitzada (febrer'06)

—> Suplement sobre Catalunya de la revista Buen Gobierno
Si heu rebut aquest correu per error / us hi voleu subscriure / no el voleu continuar rebent, ens ho podeu indicar AQUÍ
Josep Maria Canyelles
jmcanyelles@collaboratio.net
670 600 223
Think Tank
Responsabilitat Global
català             castellà 
Associació per a les Nacions Unides (ANUE)
Fundació Pere Tarrés (URL) 
Grec · Resolució de Conflictes
ACCID                 Fòrum de Gestió Integral

La RSE i les Pimes: curs d’estiu a la UOC (Universitat Oberta de Catalunya). Juliol 2006

Jornada sobre la Responsabilitat Social de l’Administració Pública (RSA): ser responsables i promoure la responsabilitat. 12 de juliol 2006

La Responsabilitat Social de la PIME. Trobades Empresarials org. per: Aj.de Vic, Cambra de Comerç, Universitat de Vic i Caixa manlleu. 24 d’octubre. Vic
Més informació i 
matrícula:

aquí



Quan el curs tingui lloc farà pocs dies que s’haurà fet públic el contingut de les conclusions de la Subcomissió del Congrés dels Diputats, que marcarà la línia de quin ha de ser el paper que l’Administració Pública ha de tenir en el desenvolupament de l’RSE. 

Amb aquest motiu al llarg del curs es farà un fòrum de debat virtual amb el diputat que va promoure la creació d’aquesta Subcomissió.

Fòrum de Debat amb 
Carles Campuzano
Diputat al Congrés i promotor de la Subcomissió d’RSE  
Si hi ha una PIME que els darrers anys s’ha caracteritzat pel reconeixement rebut per mitjà de diversos premis, aquesta és TECNOL, una empresa química ubicada a Reus amb una curta història però densa en èxits empresarials, els quals en gran mesura tenen el suport d’una política de responsabilitat promoguda amb gran convicció pel seu director. La millor manera d’explicar un enfocament de gestió responsable és per mitjà de coneixement de bones pràctiques integrades estratègicament com és el cas.

Fòrum de Debat amb 
Xavier Martínez
Director general de Tecnol
www.tecnol.es