Enllaç:  www.collaboratio.net/newsletter/?id=2007/01/05/01
Josep Maria Canyelles
jmcanyelles@collaboratio.net
( 670 600 223 
skype: jmcanyelles
català           castellà 
Aquest butlletí mensual pretén ajudar a promoure la cultura de la Responsabilitat Social. Es fa en català i en castellà i el reben gratuïtament persones, empreses i organitzacions. Si coneixeu algú que li pugui interessar, reenvieu-li!  Si us hi voleu subscriure o no el voleu continuar rebent, ens ho podeu indicar aquí: ALTA   BAIXA 
Presentació
Butlletins
Retalls Premsa
Publicacions
2a edició del curs online de Responsabilitat Social per a PIMES a la UOC

La Universitat Oberta de Catalunya, per mitjà del programa de Cursos d’Hivern, ofereix un curs virtual, amb l’autoria i docència de Josep Maria Canyelles, promotor de Responsabilitat Global, pensat per a facilitar que la direcció de les PIMES pugui accedir a un marc formatiu, de reflexió i d’accés a informació assequible als seus interessos i inquietuds.Responsabilitat Social per a la petita i mitjana empresa

La Responsabilitat Social és un repte assumible per a la petita i mitjana empresa, la qual sovint ja desenvolupa pràctiques d’excel·lència social en la seva dimensió interna. 

Per això, avui les pimes estan comprenent l’avantatge competitiu de gestionar de manera integrada i estratègica la seva pròpia Responsabilitat davant la societat i davant les parts interessades començant per les més directament relacionades, els treballadors, els clients i la cadena de proveïment, sense desatendre el marc de relació amb l’exterior amb el qual és possible treballar per un creixement de la confiança i un desenvolupament mutu.


Josep Maria 
Canyelles
Responsabilitat Global
Gener 2007
El curs disposa de materials elaborats específicament i d’una metodologia participativa i interactiva i, també en format virtual, s’hi faran dos fòrums de debat amb dues persones significatives en la Responsabilitat Social a casa nostra: l’un des de la perspectiva de les polítiques públiques i l’altre des de la pràctica reconeguda i reeixida: 
En la primera edició del curs es va comptar amb la participació de Xavier Martínez, director general de TECNOL, una empresa química de Reus amb unes bones pràctiques d’RSE en matèria laboral. En aquesta edició, l’empresa escollida també és tot un referent en matèria de compromís responsable.
Fa unes setmanes, a mitjan desembre de 2006, va tenir lloc la presentació del material resultant del treball de la Subcomissió del Congrés dels Diputats, que marcarà la línia de quin ha de ser el paper que l’Administració Pública ha de tenir en el desenvolupament de l’RSE. 

Amb aquest motiu al llarg del curs es farà un fòrum de debat virtual amb el diputat que va promoure la creació d’aquesta Subcomissió.

Fòrum de Debat amb 
Carles Campuzano
Diputat al Congrés i promotor de la Subcomissió d’RSE  
Entre les Pimes de casa nostra que mereixen un ampli reconeixement sobre el seu compromís amb l’RSE, trobem KH Lloreda, amb seu a Canovelles. 

Disposa d’una política d’RSE centrada en la millora contínua del seu sistema de gestió, cercant la satisfacció de totes les parts interessades, amb les quals interactua segons les pautes que marca el seu Codi Ètic. Per això ens agradarà tenir un...

Fòrum de Debat amb 
Josep Maria Lloreda
President de KH Lloreda
www.khlloreda.com 
Accés a més informació del curs