Enllaç:  www.collaboratio.net/newsletter/?id=2007/06/13/01
Josep Maria Canyelles
jmcanyelles@collaboratio.net
( 670 600 223 
skype: jmcanyelles
català           castellà 
Aquest butlletí mensual pretén ajudar a promoure la cultura de la Responsabilitat Social. Es fa en català i en castellà i el reben gratuïtament persones, empreses i organitzacions. Si coneixeu algú que li pugui interessar, reenvieu-li!  Si us hi voleu subscriure o no el voleu continuar rebent, ens ho podeu indicar aquí: ALTA   BAIXA 
Presentació
Butlletins
Retalls Premsa
Publicacions
Curs online a la UOC 
Responsabilitat social de l'empresa. Una aposta per la creació de valor La Universitat Oberta de Catalunya, per mitjà del programa de Cursos d’Estiu, ofereix un curs virtual, amb l’autoria i docència de Josep Maria Canyelles, promotor de Responsabilitat Global, pensat per a facilitar que la direcció de les PIMES pugui accedir a un marc formatiu, de reflexió i d’accés a informació assequible als seus interessos i inquietuds.

Accés a més informació del curs

El curs disposa de materials propis i d’una metodologia participativa i interactiva.
Responsabilitat Social per a la petita i mitjana empresa

La Responsabilitat Social és un repte assumible per a la petita i mitjana empresa, la qual sovint ja desenvolupa pràctiques d’excel·lència social en la seva dimensió interna. 

Per això, avui les pimes estan comprenent l’avantatge competitiu de gestionar de manera integrada i estratègica la seva pròpia Responsabilitat davant la societat i davant les parts interessades començant per les més directament relacionades, els treballadors, els clients i la cadena de proveïment, sense desatendre el marc de relació amb l’exterior amb el qual és possible treballar per un creixement de la confiança i un desenvolupament mutu.

Josep Maria Canyelles
Responsabilitat Global
Juny 2007
Dins del curs es faran dos fòrums de debat amb dues persones significatives en la Responsabilitat Social a casa nostra: l’un des de la perspectiva de les polítiques públiques i l’altre des de la pràctica empresarial: 
Aquest curs acull en cada edició la participació d’un dirigent d’alguna pime catalana significada pel seu compromís amb la Responsabilitat Social 

Fa uns mesos va tenir lloc la presentació del material resultant del treball de la Subcomissió del Congrés dels Diputats, que marcarà la línia de quin ha de ser el paper que l’Administració Pública ha de tenir en el desenvolupament de l’RSE. 

Amb aquest motiu al llarg del curs es farà un fòrum de debat virtual amb el diputat que va promoure la creació d’aquesta Subcomissió.

Fòrum de Debat amb 
Carles Campuzano
Diputat al Congrés i promotor de la Subcomissió d’RSE  
Grup Qualitat es planteja ser el grup immobiliari de referència a Catalunya per resultats i RSE, treballant per la millora de la qualitat de vida dels seus clients. 

La filosofia inherent al propi model cooperatiu i a les persones que integren l’empresa els va portar d’una manera molt integrada i progressiva cap a la sensibilitat amb els diferents aspectes de l’RSE, i en especial cap als aspectes ambientals.
Fòrum de Debat amb 
Eduard Brull
Director general del Grup Qualitat
www.grupqualitat.com
3a edició
1a edició: 
Xavier Martínez
Director general de TECNOL
2a edició: 
Josep Maria Lloreda
President de KH Lloreda
Vegeu els últims posts a www.responsabilitatglobal.com 

El gènere a Can Finestres 
Responsabilitat Social en les operacions de venda 
Declaració per a prohibir les bombetes incandescentes 
Una de cada cinc directives renuncia a agafar el perm… 
Fer negocis amb menors 
Publicació "La Responsabilitat Social de la Pime" 
Es parla d’RS de les Administracions en el Congrés de l' 

Fidalgo defensa la bondat de l'RSE… 
La Responsabilitat Social de la classe política 
Xerrada per a ONL sobre la Gestió amb Indicadors 
El PSOE demanarà en el Senat la creació d'un Consell 
Compte amb els reconeixements de la UNESCO 
Cal recuperar l'expectativa que els polítics haurien d… 
Adherir al Manifest per uns TSR