Si no veus correctament el butlletí clica aquí

Es presenta un llibre sobre la Responsabilitat Social dels Ajuntaments

Foto acteEl Consell d'Alcaldes de l'Alt Penedès, reunit a la seu del Consell Comarcal, va acollir el dia 16 de juliol la presentació del llibre "Per un territori socialment responsable. Promovent la Responsabilitat Social dels Ajuntaments", que mostra el procés de treball fet a la comarca de l'Alt Penedès, sota el lideratge de la Fundació ProPenedès, la direcció tècnica de Josep Maria Canyelles (Responsabilitat Global), i el suport de la Diputació de Barcelona.

Una publicació aborda com incorporar la responsabilitat social en la gestió municipal. La Fundació ProPenedès ha presentat un llibre que aborda la gestió de la responsabilitat social de les administracions públiques locals. La publicació inclou 85 propostes concretes per incorporar aquest enfocament de gestió en la vida municipal... [
continuar llegint informació distribuïda per Servimedia]

Podeu demanar la publicació
aquí. També podeu veure el reportatge informatiu clicant a la imatge:
Reportatge vídeo
 

Es presenta la revista Mirades, sobre Europa

L'acte de presentació del quart número va tenir lloc a l'Aula Europa de l'Oficina del Parlament Europeu a Barcelona
Van ser-hi presents els diferents autors de la publicació, entre els quals Josep Maria Canyelles.
 
 
L'eurodiputat Raül Romeva va intervenir per presentar la publicació i va alertar que toca un canvi de xip en la relació entre els municipis i la Unió Europea, ja que cal superar la visió que sovint s'ha tingut d'Europa com a lloc on anar a demanar diners [llegir-ne més]
 

Notícies i reflexions recents sobre RSA

 

Canal Sector Públic

Per a les persones i institucions del sector públic, posem a la seva disposició aquest canal específic on podran trobar informació i reflexions del seu interès sobre Responsabilitat Social.
 

La creació d'un Territori Socialment Responsable demana el compromís de totes les parts, tant les organitzacions privades com les públiques o les socials, en la gestió de la seva pròpia responsabilitat davant la societat, com a pas previ a poder compartir les millors pràctiques per a promoure sinèrgies i un abordatge dels reptes del territori.

Aquest butlletí de juliol va destinada exclusivament a l'RSA, és a dir, la responsabilitat social de l'Administració Pública i, molt singularment dels ajuntaments. Per a moltes empreses i organitzacions socials, el progrés en l'RSA és una línia que els afecta de ple. Per a la pròpia administració, l'RSA ha de ser un revulsiu en el desenvolupament de la nova gestió pública i la millora de la seva legitimitat davant la ciutadania i tots els grups d'interès.

Per al país, finalment, pot esdevenir una oportunitat per a fomentar una cultura de la responsabilitat social, de la competitivitat sostenible, i desenvolupar una visió de país que integri aquests atributs. 

Josep Maria Canyelles
Director de Responsabilitat Global
Juliol 2009


Darrers apunts al bloc

Josep Maria Canyelles
[email protected]
670 600 223
Presentació
Memòria ppt 2007
Memobloc 2006 2007 2008 2009
Llegiu altres continguts recents
reflexions
articles
newsletters
publicacions
RSA (públic)
RSO (ONL)
RSU (univ)
pimes
TSR territ.resp
bones pràct.
males pràct.
formació
esdeveniments
social
ambiental
drets hum.
concil
comunitat
llengua

voluntariat
laboral
diversitat
igualtat
transp
client
Aquest butlletí es fa en català i en castellà i el reben persones, empreses i organitzacions.              ALTA         BAIXA