Si no veus correctament aquest butlletí clica aquí

El cas Palau de la Música Catalana. Una fallada de la Responsabilitat Social

Respecte al cas de frau que afecta la gestió de Millet dins el Palau de la Música (Fundació i Consorci), us proposem algunes reflexions en aquest article, on afirmem que "Si la societat no enforteix el compromís de no fer acceptables i plausibles certs comportaments personals i corporatius, l’RSE no podrà aportar el sentit de canvi cultural que porta implícit i fracassarà en el seu màxim repte"

[accés a l'article PDF 2 pàgs]

Dir-se Matamoros

Les consideracions sobre el llenguatge inclusiu o sobre el que és políticament correcte ens poden portar, en el límit, a conductes d’esmena que poden ratllar l’absurditat. Cal actuar amb mesura sobre el que pugui ser adequat de corregir, amb respecte també per allò que forma part del llegat cultural de la història, tal com s’ha produït. En tot cas, l’esforç s’hauria de posar en el canvi de valors i la millora de la sensibilitat, potser fins i tot valent-se d’aquestes projeccions que ens arriben de segles enrere. (aquest article ha estat publicat en castellà a DiarioResponsable)

[accés a l'article en català PDF 3 pàg]


La “Responsabilitat Social de les Empreses” guanya la partida a la Corporativa

imatge RSE vs RSCAprofitant algunes dades errònies que s'han publicat recentment sobre la presència de l'RS a internet, oferim el següent article breu aportant les dades correctes.

  • Les pàgines web que es refereixen a la responsabilitat social arriben a 100.000 en català
  • Internet mostra una gran presència de l’RSE i la sostenibilitat en català, la qual cosa és indicativa de la rellevància d’aquesta temàtica a Catalunya
[accés a l'article PDF 1 pàg]

Responsabilitat Social de l'Administració Pública

Després de la presentació de la publicació "Per un territori socialment responsable. Promovent la Responsabilitat Social dels Ajuntaments" i de la divulgació per mitjà de la darrera newsletter, han estat moltes les persones i organitzacions que s'han interessat per com el sector públic ha de gestionar la seva responsabilitat social. En aquesta ocasió, per a les persones interessades en l'RSA, us oferim tres referències: un article del professor Josep Maria Lozano on precisament parla de nostre llibre, un document del Síndic adreçat a les Administracions, i unes bones pràctiques municipals:
D'altra banda, podeu trobar altres apunts sobre la responsabilitat del sector públic clicant aquí: RSA


L’Aprenentatge Servei pot ser un recurs per a l’acció social de les empreses

L’esforç que fan algunes empreses, en el marc de la seva RSE, per desenvolupar una acció social que generi un impacte tant en la societat com en la pròpia organització pot trobar en l’Aprenentatge Servei un model de gran interès.
 
+

2009 · Any Europeu de la Creativitat i la Innovació

Amb motiu del 2009 · Any Europeu de la Creativitat i la Innovació, Responsabilitat Global us ofereix alguns apunts i notícies d'interès que mostren la innovació com a font de sostenibilitat i l'RSE com a font de creativitat i d'innovació social.
+
ACTES

Presentació de la Guia 2009 de la Transparència de les ONG

Aquest dijous 24 de setembre es farà a Lleida la presentació de la Guia 2009 de la Transparència i les bones Pràctiques de les ONG. Hi intervindran el president de la Diputació, la directora general de Fundación Lealtad i Josep Maria Canyelles, promotor de Responsabilitat Global, L'acte tindrà lloc a la sala d'actes de la Diputació de Lleida i està organitzat per ASPID, entitat que des del 2004 està acreditada amb aquesta iniciativa de la Fundación Lealtad. Més informació

Més reflexions i notícies

Josep Maria Canyelles
[email protected]
670 600 223
Presentació
Memòria ppt 2007
Memobloc 2006 2007 2008 2009
Llegiu altres continguts recents
reflexions
articles
newsletters
publicacions
RSA (públic)
RSO (ONL)
RSU (univ)
pimes
TSR territ.resp
bones pràct.
males pràct.
formació
esdeveniments
social
ambiental
drets hum.
concil
comunitat
llengua
voluntariat
laboral
diversitat
igualtat
transp
client
Aquest butlletí es fa en català i en castellà i el reben persones, empreses i organitzacions.
Si coneixeu algú a qui li pugui interessar, reenvieu-li!           ALTA         BAIXA