Si no veus correctament aquest butlletí clica aquí­

Nova edició del curs d'RSE a la UOC

El curs que ofereix la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) amb la col·laboració de Responsabilitat Global comptarà amb la participació del DG d'Abacus cooperativa i del director d'RSE del govern català.

El curs es denomina "Responsabilitat social de l'empresa. Una aposta per la creació de valor en les pimes" i és obert a tota mena d'empreses i organitzacions.

Cada edició d’aquest curs, que arriba enguany a la 14a edició, ha disposat de la participació d’algun dels líders empresarials que estan fent que a Catalunya tinguem en aquests moments empreses de referència en la gestió de l’RSE. En aquesta edició, hi participaran:
Miquel Àngel Oliva, director general d'Abacus Cooperativa. ABACUS és sens dubte una de empreses amb un major compromís d’RSE al llarg de tota la seva existència, gestionant els seus impactes tant econòmics com ambientals i socials amb una perspectiva d'RSE. El seu director ens mostrarà la rellevància que aquest compromís té per a l'empresa i com li permet generar major confiança amb els seus públics.
Xavier Pont, director d'Iniciatives Econòmiques de la Generalitat de Catalunya. El govern va presentar fa uns mesos el Pla RSGencat per a la promoció de l'RSE especialment entre les pimes i també a la pròpia administració. De la mà de la persona que ha impulsat l'RSE des d'un enfocament transversal debatrem sobre el sentit de l'RSE i la seva promoció i coneixerem quines són les polítiques públiques de foment de l'RSE a partir del cas català.
Josep Maria Canyelles, promotor de Responsabilitat Global i director del curs. Expert en Responsabilitat Social de les Empreses i Organitzacions. Exerceix de consultor d'empresa i promotor d'iniciatives. Promotor del think tank Responsabilitat Global. És coordinador de la Comissió d’RSE de l’Ass.Cat.de Comptabilitat i Direcció; assessor tècnic de la Cambra de Comerç de Barcelona en RSE; col·laborador de l’Associació per les Nacions Unides en matèria d’RS. Col·laborador docent de diferents universitats i programes formatius d’alta direcció. Consultor de seminaris d'RSE estratègica per a equips directius.
 

Properament ja podreu fer la inscripció al portal de la UOC: web dels cursos oberts d'estiu

 
Calendari juliol 2010
Crèdits 1 crèdit ECTS
Durada 30 hores
Impartit per Josep Maria Canyelles i Pastó
Idioma El curs s'imparteix en català (també hi ha versió en castellà)
 

Aquest curs disposa de materials propis i d'una metodologia participativa i interactiva, i ha estat reconegut com a suficient per a demostrar la capacitació interna en RSE per part d'empreses certificades.Responsabilitat Social de les Organitzacions (RSO) envers la família

Xarxanet.org publica un article de Josep Maria Canyelles sobre la Responsabilitat Social de les Organitzacions (RSO) envers la família

Les tres pràctiques proposades formen part del Model de gestió de l’RSO (Responsabilitat Social de les Organitzacions no lucratives) que ha desenvolupat Responsabilitat Global 

LES ORGANITZACIONS NO LUCRATIVES HAN D’ASSUMIR UNES RESPONSABILITATS SOCIALS, ENTRE LES QUALS EN RELACIÓ AMB LA FAMÍLIA. EN AQUEST ARTICLE ES PROPOSA UNA BONA PRÀCTICA PER A CADASCUNA DE LES TRES RELACIONS AMB LES ENTITATS: SOCI, VOLUNTARI I TREBALLADOR.

Volem proposar tres bones pràctiques de Responsabilitat Social de les Organitzacions No Lucratives pel que fa a una matèria social: la família. Hem proposat tres pràctiques amb la intenció de focalitzar unes de les maneres de fer més interessants respecte a les tres formes principals de relacionar-se amb una ONL: com a treballador, com a voluntari i com a soci.

[Llegir primera part a xarxanet.org]
[Llegir segona part a xarxanet.org]

També podeu accedir al PDF amb tot l'article, però recordeu de fer les aportacions i el debat al bloc de xarxanet per a poder-les compartir amb el màxim de sensibilitats del món associatiu!

Publicat en castellà a Diario Responsable i a Expoknews


Jornades d'RSE

Jornada final RSE.PIME

El proper 14 de maig tindrà lloc l’acte de presentació del balanç i les experiències resultants del programa RSE.pime gestió responsable, empresa sostenible. El programa RSE.pime ha acompanyat durant 15 mesos 30 petites i mitjanes empreses catalanes en la incorporació de criteris de gestió responsables en cadascuna de les organitzacions. Ara és el moment de fer balanç i donar a conèixer els resultats del programa i les bones pràctiques portades a terme per les organitzacions participants, per tal serveixin de referència a la resta d’empreses catalanes.

Organitzen: Dept. de Treball de la Generalitat de Catalunya i Consell de Cambres de Comerç de Catalunya
Lloc: Saló Daurat de la Casa Llotja de Mar, Passeig d’Isabel II, 1 de Barcelona.
Programa: balanç i les experiències resultants del programa RSE.pime
Confirmar: 93 416 94 57 o [email protected]


Jornada d'RSE a Móra d'Ebre

Data: dimarts, 11 de maig de 2010
Lloc: Arxiu Comarcal de la Ribera d'Ebre. C. Antoni Gaudí, 23. MÓRA D'EBRE

Programa de la jornada:
  • 9.00 h El procés d’implantació de la RSE a les organitzacions beneficiàries dels ajuts Leader. A càrrec del personal del CIS.
  • 9.30 h Ponència: “Pimes i Responsabilitat Social. Fer empresa escoltant la societat”. A càrrec del Josep Maria Canyelles.
  • 11.00 h Pausa cafè
  • 11.30 h Visita a una organització que aplica RSE: experiència de la Unió Agrària Cooperativa S.C.C.L (Reus). A càrrec de Lambert Pascual, Director Administratiu.
Organitza: CIS (Consorci Intercomarcal d'Iniciatives Socieconòmiques)
Font: http://ca.gsrural.org/agenda/jornada-sobre-responsabilitat-social-empresarial/ Accés al programa en PDF

Altres jornades properes

Us recordem les altres jornades que se celebraran aquest mes de maig on es tractarà de la Responsabilitat Social, ja sigui de manera central o de manera complementària, o comptaran amb la nostra col·laboració. També podeu accedir a tres vídeos de reportatge de la Jornada “La competitivitat, l'RS, i l’ocupabilitat en temps de crisi” que l'ACEDE va organitzar el 24 de novembre de 2009, amb la col·laboració de Responsabilitat Global: Reportatge de la Jornada “La competitivitat, l'RS, i l’ocupabilitat en temps de crisi” Josep Maria Canyelles
[email protected]
670 600 223
Presentació
Memòria ppt 2007
Memobloc 2006 2007 2008 2009
Llegiu altres continguts recents
reflexions
articles
newsletters
publicacions
RSA (públic)
RSO (ONL)
RSU (univ)
pimes
TSR territ.resp
bones pràct.
males pràct.
formació
esdeveniments
social
ambiental
drets hum.
concil
comunitat
llengua
voluntariat
laboral
diversitat
igualtat
transp
client
Aquest butlletí es fa en català i en castellà i el reben persones, empreses i organitzacions.
Si coneixeu algú a qui li pugui interessar, reenvieu-li!           ALTA         BAIXA