Si no veus correctament aquest butlletí clica aquí­

14/05/2010: Jornada al Badalona Centre Internacional de Negocis sobre incorporació de persones amb discapacitats a l'empresa

  • Josep Maria Canyelles exposarà el sentit de l'RSE davant l'empresariat de Badalona
  • L'alcalde de Badalona i la consellera de Treball clouran l'acte del programa Incorpora de l'Obra social de La Caixa
La Fundació bdncapaç es complau a convidar-vos a l’acte de presentació de la Fundació que se celebrarà al Badalona Centre Internacional de Negocis [BCIN] el dia 14 de maig, a les 10 hores. L’acte, que s’adreça fonamentalment a les empreses, comptarà amb la presència de la consellera de Treball i de l’alcalde de Badalona.
Es prega confirmació abans del dia 13 de maig a: fundacio@bdncapaç.com
Durada prevista: 90 minuts
En acabar s’obsequiarà amb un refrigeri els assistents
BCIN: Polígon Les Guixeres. C/ Marcus Porcius 1

Programa de l’acte
  • Benvinguda a càrrec del president de la Fundació
  • Audiovisual de presentació de la Fundació
  • Ponència sobre Responsabilitat Social de les Empreses
    • Josep Maria Canyelles, promotor de Responsabilitat Global
  • Ponència sobre el programa Incorpora de “la Caixa”
  • Experiències d’inserció laboral a l’empresa ordinària
  • Col·loqui
  • Parlaments:
    • Il·lustríssim Senyor Jordi Serra Isern, alcalde de Badalona
    • Honorable Senyora Mar Serna, consellera de Treball de la Generalitat de Catalunya
[continuar llegint]


Darreres jornades

Móra d'Ebre: El Consorci Intercomarcal d’Iniciatives Socioeconòmiques (CIS) explica la Responsabilitat Social de les Empreses (RSE) als empresaris i administracions locals de la Ribera i la Terra Alta
 
L'RSE no és un requisit, és una filosofia empresarial en que tots, l'empresari, el client i l'entorn hi surten guanyant". D'aquesta manera definia Josep Maria Canyelles, expert en Responsabilitat Social Empresarial, aquest nou enfocament empresarial que té en compte les repercussions de l'activitat de les empreses, tant petites com grans, en àmbits com el medi ambient, les relacions laborals i l'entorn social. Canyelles va ser l'encarregat d'explicar a una vintena d'empresaris de la Terra Alta i la Ribera d'Ebre l'origen, el sentit i els beneficis de la implantació de l'RSE.

[continuar llegint]




El Vendrell: Canyelles parla davant la Xarxa Emprenedora del Vendrell sobre RSE i microempreses

  • Josep Maria Canyelles ha estat el convidat al Matí de Networking de la xarxa d'emprenedors del Vendrell
  • L'RSE també és de gran interès per als emprenedors i les microempreses
Aquest dilluns 3 de maig, la Xarxa Emprenedora del Vendrell ha tingut com a convidat Josep Maria Canyelles, promotor de Responsabilitat Global, per a presentar el sentit de la Responsabilitat Social aplicat a les microempreses i als emprenedors.

Canyelles s'ha presentat també com un emprenedor i un professional independent, mostrant alguns detalls del seu propi compromís d'RSE i explicant que l'RSE s'ha d'integrar des del primer moment al projecte empresarial, al pla d'empresa, dins els valors corporatius, l'estratègia, l'estil comercial, i fins i tot la pròpia missió. Mitjançant l'exemple d'algunes empreses de mida petita, ha mostrat que l'RSE és un enfocament de gestió apte per a empreses de qualsevol dimensió però que sempre es dóna una correlació amb el fet que es tracta d'empreses ben gestionades i que aspiren a l'excel·lència. No trobarem enfocaments d'RSE en empreses mediocres, i això no té res a veure amb la dimensió.

El format de la presentació matinal és d'una càpsula de coneixement i el públic assitint als "Matins de networking" són empresaris i emprenedors de petites empreses i en moltes ocasions de projectes d'autoocupació. Aquesta presentació davant de prop de 30 persones ha suposat un tast del Taller de Responsabilitat Social de les Empreses que Canyelles portarà a terme el dia 18 de juny al matí, de 10-13, organitzat per l'Ajuntament del Vendrell. Tant el matí de networking com el taller del juny es porten a terme a l'espai municipal L'EINA, Camí Reial, 13-17.

Primavera de jornades de Responsabilitat Social de les Empreses

Aquests dies es fan actes d'RSE arreu del país

Vam iniciar aquesta primavera amb una gran quantitat de jornades sobre la responsabilitat social de les empreses. Tantes que la nostra newsletter mensual avui es veu complementada amb una altra edició feta una setmana després.

De vegades hem comentat que podia haver-hi un excés de jornades. Ara fa sis o set anys se'n van començar a fer moltíssimes i no hem parat. De vegades hem manifestat que calia començar a gestionar més i no parlar tant. És veritat.

Però la diferència és que ara aquesta allau de jornades arriben a nous territoris, a noves empreses. Els conceptes de l'RSE han penetrat molt en la gran empresa i en les zones més industrialitzades, però encara queden lluny en línies generals de la petita empresa, per no parlar de la microempresa, i específicament dels àmbits més rurals.

Per això, iniciatives com el programa leader que fan possible fer arribar aquestes reflexions sobre l'RSE a les comarques que fins ara n'havien estat més al marge és una excel·lent notícia, que d'altra banda obliga a 'aterrar' i a mostrar a una microempresa com l'RSE li pot ser interessant.

Ja no s'hi val a parlar de reputació corporativa, gestió de riscos reputacionals, o altres conceptes que una empresa de grans dimensions entén ràpidament. La microempresa entén altres coses, i no necessàriament menys subtils. Aquesta empresa petita però estretament vinculada al territori, entén molt millor conceptes com l'interès de desenvolupar un territori socialment responsable, en el qual ells són una peça.

Josep Maria Canyelles
Promotor de Responsabilitat Global
13 de maig de 2010

Properes jornades i cursos previstos

Pendents data:
  • Vallderoures (Matarranya)
  • Torrevelilla (Bajo Aragón)
  • Lluçanès
  • Berguedà
  • Moianès
  • Valls del Montcau
  • Altres
Josep Maria Canyelles
[email protected]
670 600 223
Presentació
Memòria ppt 2007
Memobloc 2006 2007 2008 2009
Llegiu altres continguts recents
reflexions
articles
newsletters
publicacions
RSA (públic)
RSO (ONL)
RSU (univ)
pimes
TSR territ.resp
bones pràct.
males pràct.
formació
esdeveniments
social
ambiental
drets hum.
concil
comunitat
llengua
voluntariat
laboral
diversitat
igualtat
transp
client
Aquest butlletí es fa en català i en castellà i el reben persones, empreses i organitzacions.
Si coneixeu algú a qui li pugui interessar, reenvieu-li!           ALTA         BAIXA