Si no veus correctament aquest butlletí clica aquí­

Nova edició del curs d'RSE a la UOC

El curs que ofereix la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) amb la col·laboració de Responsabilitat Global comptarà amb la participació del DG de Cafès Novell i del DG d'Economia Social del govern català.

Cada edició d’aquest curs, que arriba enguany a la 16a edició, ha disposat de la participació d’algun dels líders empresarials que estan fent que a Catalunya tinguem en aquests moments empreses de referència en la gestió de l’RSE. En aquesta edició, hi participaran:
 
 
Ramon Novell, director general de Cafès Novell. Aquesta pime familiar és una de empreses catalanes interessants pel que fa al compromís amb l'RSE. Tenen un model molt propi d'una pime, on es combinen els valors de la propietat amb una aposta per la sostenibilitat centrada, en aquest cas, en el seu producte, el cafè. El seu director ens mostrarà la rellevància que aquest compromís té per a l'empresa i com combinen aquesta aposta amb un posicioment comercial centrat en la qualitat.
 
Xavier López García, director general d'Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom del Departament d'Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya. A banda de ser una de les persones que dins del govern català podran articular les polítiques d'RSE, té una trajectòria compromesa amb aquest enfocament de gestió com a director general del grup empresarial cooperatiu Clade. Ha desenvolupat pràcticament tota la trajectòria professional al món del cooperativisme i ha estat vicepresident de la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya.

Josep Maria Canyelles, promotor de Responsabilitat Global i director del curs. Expert en Responsabilitat Social de les Empreses i Organitzacions. Exerceix de consultor d'empresa i promotor d'iniciatives. Promotor del think tank Responsabilitat Global. És coordinador de la Comissió d’RSE de l’Ass.Cat.de Comptabilitat i Direcció; assessor tècnic de la Cambra de Comerç de Barcelona en RSE; col·laborador de l’Associació per les Nacions Unides en matèria d’RS. Col·laborador docent de diferents universitats i programes formatius d’alta direcció. Consultor de seminaris d'RSE estratègica per a equips directius.

La responsabilitat social de les empreses engloba com a definició un conjunt d'actuacions que fan referència al paper de l'empresa que està inserida en una societat cada cop més preocupada pels aspectes socials. L'individu, el ciutadà, l'inversor i el treballador són papers o vessants diferents per a les mateixes persones, totes interactuant d'una manera o una altra amb organitzacions; en definitiva, empreses que han d'atendre l'acompliment de criteris i objectius econòmics i socials alhora.

Responsabilitat social de l'empresa. Una aposta per a la creació de valor en les pimes

Calendari docència: del 6 al 30 de juliol del 2011
Crèdits 1 crèdit ECTS
Durada 25 hores
Impartit per Josep Maria Canyelles
Idioma: un curs en català i un altre en castellà
Inscripció: català  /  castellà
 
Aquest curs disposa de materials propis i d'una metodologia participativa i interactiva, i ha estat reconegut com a suficient per a demostrar la capacitació interna en RSE per part d'empreses certificades.


Articles

Conferència "La Responsabilitat Social: reptes per a empreses, organitzacions socials i persones" a DIXIT

És possible l'ètica en el negoci? És possible conciliar la responsabilitat social amb el benefici econòmic? Aquestes són algunes de les preguntes sobre les que reflexionarà Josep Maria Canyelles, expert en la matèria.
 
Data: 29 de juny de 2011 a les 17 h
Lloc: Barcelona. DIXIT Centre de Documentació de Serveis Socials.

Últims esdeveniments on hem participat

Josep Maria Canyelles
[email protected]
670 600 223
Presentació
Memòria ppt 2007
Memobloc 2006 2007 2008 2009
Llegiu altres continguts recents
reflexions
articles
newsletters
publicacions
RSA (públic)
RSO (ONL)
RSU (univ)
pimes
TSR territ.resp
bones pràct.
males pràct.
formació
esdeveniments
social
ambiental
drets hum.
concil
comunitat
llengua
voluntariat
laboral
diversitat
igualtat
transp
client
Aquest butlletí es fa en català i en castellà i el reben persones, empreses i organitzacions.
Si coneixeu algú a qui li pugui interessar, reenvieu-li!           ALTA         BAIXA