Si no veus correctament aquest butlletí clica aquí­

Proper pas, memòries integrades

 
Us proposem dos articles sobre les memòries integrades. El primer es titula "L'RSE es desenvolupa. Proper pas, memòries integrades", i està publicat a la revista del Col·legi de Censors Jurats de Comptes de Catalunya. 
Hem passat d’unes memòries satisfetes de si mateixes que anaven creixent en volum i aportació de dades fins al col·lapse i la manca de significació, a unes memòries concebudes per a cada públic específic, amb formats html que permeten una millor capacitat comunicativa i un hipertext per a ampliar la informació al marge de la memòria formal. Però el gran repte per als propers anys és la integració de la memòria financera i la memòria d’RSE, una tasca que no demana fer una mera fusió per addició sinó un esforç per a integrar adequadament i que la informació aportada a tots i cadascun dels grups d’interès guanyi qualitat, rigor i amplitud. [llegir article]
El segon és una anàlisi d'una de les primeres memòries integrades que s'han publicat: "El BBVA va endavant amb la memòria integrada"
La integració de l’RSE dins la memòria financera comporta la desagregació de la informació d’RSE. Si bé guanyem que tothom que accedeix a la memòria financera hi troba els principals continguts d’RSE, no és possible accedir de manera íntegra als continguts d’RSE, els quals es troben escampats entre diferents documents i sense que l’índex en faciliti l’accés amb enllaços. [llegir article]

Resum de la intervenció de Josep Maria Canyelles al Fòrum de les Associacions de Barcelona sobre Voluntariat d'Empresa

accés vídeo jmcanyelles voluntariat d'empresa 2

Josep Maria Canyelles, promotor de Responsabilitat Global, manté que la responsabilitat social és una forma de donar major democratització al voluntariat, en el sentit que l'obre a nous segments socials, a molt més gruix social, i també és una manera, al mateix temps, d'acostar-se i dialogar amb l'empresa, un pas que pot portar a col·laboracions i projectes comuns interessants per totes dues parts.

Josep Maria Canyelles va participar al XVII Fòrum La Primavera de les Associacions explicant algunes de les claus de l'acollida de voluntariat corporatiu per part de les associacions com a fórmula de responsabilitat social. Podeu veure els altres vídeos del Fòrum al canal de Torre Jussana.


Articles

Presentació del Programa Transparència

Es presenta aquest dilluns a la Llotja de Mar

El programa tRanSparÈncia és un projecte pioner a nivell mundial per impulsar la incorporació de la responsabilitat social al llarg de la cadena de subministrament de les empreses.

Està liderat pel Consell General de Cambres de Comerç de Catalunya i té el suport del Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat, el Fons Social Europeu i la participació del Global Reporting Initiative (GRI).
 
logo programa transparència
L'acte de presentació: 4 de juny a les 18:30. Més info

 

Nova edició del Curs online d'RSE a la Universitat Oberta de Catalunya (UOC)

El curs que ofereix la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) amb la col·laboració de Responsabilitat Global comptarà amb la participació del DG de Cafès Novell i del DG d'Economia Social del govern català. Cada edició d’aquest curs, que arriba enguany a la 16a edició, ha disposat de la participació d’algun dels líders empresarials que estan fent que a Catalunya tinguem en aquests moments empreses de referència en la gestió de l’RSE. 
Inscripció oberta fins el dia 4 de juliol: portal UOC
Josep Maria Canyelles
[email protected]
670 600 223
Presentació
Memòria ppt 2007
Memobloc 2006 2007 2008 2009
Llegiu altres continguts recents
reflexions
articles
newsletters
publicacions
RSA (públic)
RSO (ONL)
RSU (univ)
pimes
TSR territ.resp
bones pràct.
males pràct.
formació
esdeveniments
social
ambiental
drets hum.
concil
comunitat
llengua
voluntariat
laboral
diversitat
igualtat
transp
client
Aquest butlletí es fa en català i en castellà i el reben persones, empreses i organitzacions.
Si coneixeu algú a qui li pugui interessar, reenvieu-li!           ALTA         BAIXA