Si no veus correctament aquest butlletí clica aquí­

Responsabilitat Social de les Organitzacions No Lucratives (RSO)

Dediquem la newsletter de febrer 2012 a la Responsabilitat Social de les Organitzacions No Lucratives (RSO).

Si ens referim a ONL, l’organització que gestiona la seva responsabilitat social és aquella que assumeix com a finalitat o principi operatiu crear i maximitzar el valor per als seus grups de interès mitjançant un comportament ètic, receptiu a les inquietuds socials, i corresponsable al servei de la sostenibilitat i del desenvolupament humà. La principal responsabilitat que una ONL té davant la societat és acomplir la seva missió generant impactes sostenibles, però també ha de fer-ho i mostrar-ho a partir d'un funcioament ètic, transparent, sostenible, coherent, i que integri els principis de gestió de l'RSO.

Per què dediquem aquesta newsletter a l'RSO. L'any passat va tenir lloc el primer Marketplace de Catalunya, organitzat per la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS), juntament amb la Generalitat de Catalunya, la Fundació La Caixa, i altres organismes integrats dins el Consell Assessor, com el Consell General de Cambres de Comerç de Catalunya, la Creu Roja, i altres. En paral·lel a aquest esdeveniment, algunes entitats socials, i especialment la mateixa FCVS, van decidir entrar de ple en la necessitat de millorar la capacitat de diàleg amb el món empresarial i amb el conjunt de l'entorn. I per això, van entendre que la gestió de la pròpia RSO és un factor clau, no solament de transparència sinó de canvi cultural.
  • Us recordem que la FCVS us convida a una Jornada formativa en RSO: Escenari 2013, canviem o ens canvien?: La FCVS posa en marxa una jornada formativa sobre RSO, amb l’objectiu de donar eines i estratègies de responsabilitat per tal d’enfortir les entitats de voluntariat. La sessió de Barcelona serà aquest proper dimecres.

Proposta Ajuntaments

Catàleg tallers tutorats de la Diputació de Barcelona - 2012 Responsabilitat Global ofereix tres activitats dins el recull d'activitats de suport a l'activitat empresarial de la Diputació de Barcelona. Aquest Recull [en format pdf] presenta més de 150 activitats, en format taller o sessió, adreçades a empreses, principalment micro i pimes, i persones emprenedores, amb una metodologia i característiques determinades, que es posen a disposició dels ens locals.

Articles


Votar contra l'acatament d'una sentència

Fa un mes (25.1.12) vam escriure un article amb el provocador títol de "Complirà l'estat espanyol amb la sentència del Tribunal Suprem sobre l'IRPF? ", que obligava a territorialitzar els recursos per a les entitats socials. Algú es podia preguntar com és possible sospitar que en un estat de dret les sentències no es compleixin. Unes setmanes després vam reproduir el reportatge "0,7% IRPF: la polèmica no ha fet més que començar". Algú es podia preguntar com és possible que les més importants entitats socials espanyoles siguin partidàries del desacatament legal. Ara resulta que el Congrés dels Diputats i les Diputades ha rebutjat una moció que demanava l’acatament de la Sentència del Tribunal Suprem [continuar llegint]

Marató per la pobresa

Donem suport a les entitats socials que lluiten contra la pobresa!

Aquest proper maig TV3 farà una Marató contra la pobresa i l'exclusió social. Davant l'evolució de la crisi i la pressió que aquesta ha posat sobre les entitats que treballen des de fa molts anys per combatre la pobresa a la nostra societat, Televisió de Catalunya engega una acció excepcional en col·laboració amb el sector social. La taxa de risc de pobresa ja afecta un 20% de la població adulta de Catalunya.

Entitats no lucratives interessades a gestionar la seva Responsabilitat Social

Per a la propera posada en marxa d'un programa de foment de la Responsabilitat Social per a organitzacions no lucratives catalanes, es convida a qui hi pugui estar interessat a posar-se en contacte per mitjà d'aquest formulari per a disposar de més informació (no importa dimensió, sector o fórmula jurídica).
Josep Maria Canyelles
[email protected]
670 600 223
Presentació
Memòria ppt 2007
Memobloc 2006 2007 2008 2009
Llegiu altres continguts recents
reflexions
articles
newsletters
publicacions
RSA (públic)
RSO (ONL)
RSU (univ)
pimes
TSR territ.resp
bones pràct.
males pràct.
formació
esdeveniments
social
ambiental
drets hum.
concil
comunitat
llengua
voluntariat
laboral
diversitat
igualtat
transp
client
Aquest butlletí es fa en català i en castellà i el reben persones, empreses i organitzacions.
Si coneixeu algú a qui li pugui interessar, reenvieu-li!           ALTA         BAIXA