Si no veus correctament aquest butlletí clica aquí­

Es posa en marxa el programa europeu COGITA d'RSE, amb la participació de Catalunya

Programa COGITA - Responsabilitat Social Corporativa i Medi Ambient a través de polítiques públiques
  • 2’5M€ per promoure l'RSE a les pimes de 13 territoris europeus
  • El Consell General de Cambres, en representació de Catalunya, i 12 regions europees més es reuneixen a la Baixa Àustria per llançar una nova iniciativa europea per potenciar la Responsabilitat Social.
  • Cogita és un nou projecte, que reuneix 13 territoris europeus per promoure la responsabilitat social i ambiental dins de les PIMEs, amb un pressupost de 2.547.790,71€.
 
La Responsabilitat Social (RS), segons la Comissió Europea, és "la responsabilitat de les empreses pel seu impacte en la societat". Actualment l’RS s'ha convertit en part del debat entorn el paper de les empreses en la societat, els reptes per a l'Estat de benestar, la governança i el desenvolupament socioeconòmic. Nombroses autoritats públiques reconeixen el potencial de l’RS i l'han col·locat a les seves agendes polítiques.
 
No obstant això, l'impacte de l’RS s'ha vist limitat per la falta de coordinació. De fet, encara que les definicions posen de relleu que l’RS ha de tenir un enfocament global (econòmic, social i ambiental), les polítiques públiques sovint es divideix en segments desconnectats, amb gestió independent i no coordinada, que porta a la ineficiència i la duplicitat.
 
El projecte COGITA, té la intenció d'identificar i implementar eines per a que les autoritats públiques puguin adoptar en la seva política de suport a les pimes un enfocament que combini la seva responsabilitat social i ambiental. Dins d'aquest concepte integrat, COGITA impulsa 5 debats entorn els següents temes: la sensibilització i la capacitació de les pimes entorn l’RS, l'RS en la contractació pública, els criteris d'RS en el finançament públic, la col·laboració entre empreses locals i les seves cadenes de subministrament, i la comunicació / creació de marca.
 
COGITA combinarà l'intercanvi interregional amb la participació dels actors locals, per tal d'assegurar que el projecte està en consonància amb les prioritats catalanes. El projecte donarà suport al desenvolupament del territori partint de l’RS com una eina per a la millora de la competitivitat, el creixement i la creació de més i millors llocs de treball a les nostres PIMEs.
 
El projecte COGITA està cofinançat pel FEDER i compta amb el suport del programa INTERREG IVC.
 
A Catalunya, el Consell de Cambres impulsarà el compromís de diferents actors econòmics catalans amb la creació d’un Comitè Directiu Regional. Aquest Comitè ha de marcar les directrius per mantenir el projecte en línia amb les prioritats catalanes i permetrà una major difusió del projecte a Catalunya.
 
 
Dades sobre Cogita - Responsabilitat Social Corporativa i Medi Ambient a través de polítiques públiques:
 
Pàgina web:
 
Persona de contacte:
 
Durada:
01/2012 - 12/2014
 
Pressupost total:
€ 2.547.790,71
 
Participació del FEDER:
€ 1.973.144,09
 
Socis:
· CISE - Centre d'Innovació i Desenvolupament Econòmic - Agència de la Cambra de Comerç de Forlì-Cesena (ITÀLIA)
· Govern de la Baixa Àustria; Departament d'Afers Econòmics, Turisme i Tecnologia (ÀUSTRIA)
· Bretagne Desenvolupament Innovació (FRANÇA)
· Universitat Tecnològica de Xipre (XIPRE)
· Entreprise Flandes (BÈLGICA)
· Ajuntament de Birmingham (REGNE UNIT)
· Universitat d’Economia i Negocis d'Atenes (GRÈCIA)
· Green Network (DINAMARCA)
· Agència de Desenvolupament Local de Gliwice (POLÒNIA)
· Agència de Suport al Desenvolupament Regional de Košice (ESLOVÀQUIA)
· Universitat Tecnològica de Kaunas (LITUÀNIA)
· Ajuntament d’Eindhoven (PAÏSOS BAIXOS)
· Consell General de les Cambres de Comerç de Catalunya (CATALUNYA)
 
Nota: Responsabilitat Global assumeix la direcció tècnica del projecte

Els Salesians de Mataró aposten per la Responsabilitat Social Empresarial i organitzen una Jornada adreçada a empreses

L’objectiu és conèixer i aprofundir sobre el concepte de RSE, reflexionar sobre algunes pràctiques i experiències i compartir-les amb empresaris i responsables de recursos humans.
 
El proper dijous, 31 de maig, a les 10 h, a l’Avda. Ernest Lluch, 36 - Parc Científic i de la Innovació TecnoCampus de Mataró, tindrà lloc la Jornada Responsabilitat Social Empresarial, organitzada per la Plataforma d’Educació Social (PES) dels Salesians de Mataró, amb el suport del programa INCORPORA de La Caixa i la col·laboració de la Federació d’Associacions i Gremis d’Empresaris del Maresme (FAGEM).
 
La Jornada de RSE vol transmetre al món empresarial la importància de desenvolupar estratègies de negoci que contribueixin a donar resposta a les problemàtiques socials que ens envolten. L’objectiu és donar a conèixer al teixit empresarial del territoriel programa INCORPORA i els serveis de formació i inserció sociolaboral de Salesians, que persegueixen la inserció laboral dels joves, un dels col·lectius més afectats per la crisi i l’augment de les tases d’atur.
 
La jornada inclou la conferència “La RSE: una oportunitat de desenvolupar empreses excel·lents i territoris socialment responsables”, a càrrec del Sr. Josep Mª Canyelles, expert en RSE i professor de Programes directius i MBA a diferents universitats, i l’exposició de l’experiència en la gestió de la RSE i bones pràctiques de dues empreses del territori, Sweet Centre (Mataró) i Decotec Printing (Tordera).
 
Des de Salesians, la RSE se centra fonamentalment en tres línies de treball: el seu desenvolupament dins de la pròpia institució, la col·laboració amb empreses “socialment responsables” i fer prendre consciència a les empreses de la responsabilitat per treballar per una societat més igualitària.
 
La inserció laboral és un dels objectius fonamentals pel qual es treballa i des de la Institució s’és conscient de que el sector empresarial és sens dubte un actor que ha anat guanyant pescada cop més en la societat i que compta amb poder de decisió. 

Accés a la invitació en PDF

RSE per a emprenedors/es i microempreses: seminari a Vilafranca del Penedès


L'RSE PER A PERSONES EMPRENEDORES
WIN WIN WIN
TU HI GUANYES, JO HI GUANYO, TOTS HI GUANYEM


Dia: 12 de juny de 2012
Hora: 11h
Lloc: Centre Àgora (Pl. de l’Àgora, 1. Vilafranca del Penedès)
Durada aprox.: 2 hores

Més info

 
.
Josep Maria Canyelles
[email protected]
670 600 223
Presentació
Memòria ppt 2007
Memobloc 2006 2007 2008 2009
Llegiu altres continguts recents
reflexions
articles
newsletters
publicacions
RSA (públic)
RSO (ONL)
RSU (univ)
pimes
TSR territ.resp
bones pràct.
males pràct.
formació
esdeveniments
social
ambiental
drets hum.
concil
comunitat
llengua
voluntariat
laboral
diversitat
igualtat
transp
client
Aquest butlletí es fa en català i en castellà i el reben persones, empreses i organitzacions.
Si coneixeu algú a qui li pugui interessar, reenvieu-li!           ALTA         BAIXA