Si no veus correctament aquest butlletí clica aquí­

Reflexionando sobre RSE, RSA, RSO y TSR

En este boletín de septiembre os invitamos a asistir a la jornada sobre Responsabilidad Social de las Organizaciones No Lucrativas, pero queremos proponeros algunas reflexiones sobre la Responsabilidad de las Administraciones Públicas. Así, pueden acceder a varios artículos y reflexiones sobre RSA y a un vídeo de la conferencia sobre RSA (en catalán). También encontrarán información sobre Turismo Responsable, donde presentaremos el modelo de Destinos Turísticos Responsables.


Conferencia sobre Nuevas Tendencias en Gestión Pública: RSA

Josep Maria Canyelles va fer una conferència sobre  Noves Tendències en Gestió Pública: RSA al Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya. Després de la publicació del número de la revista "Comptabilitat i direcció" dedicada en aquesta ocasió a les noves tendències en gestió pública, se'n féu un acte de presentació i ara us oferim el vídeo de l'esdeveniment:
Conferència sobre RSA. Col·legi d'Enginyers (la intervenció de Josep Maria Canyelles comença al min. 58)


Vector 5 · Excel·lència i Sostenibilitat participa als RTD7 a Barcelona

  • Josep Maria Canyelles i Albert Huerta, socis consultors de Vector 5 · Excel·lència i Sostenibilitat,  participen a Responsible Tourisme in Destinations 7 a Barcelona.
  • En aquest fòrum internacional exposaran el model de Destinació Turística Responsable, elaborada a partir del desenvolupament de Territoris Socialment Responsables amb l'orientació sectorial del turisme. 

La responsabilitat social és un enfocament de negoci que pretén desenvolupar unes empreses més competitives a partir de la seva sostenibilitat, en tots els cinc vectors: econòmic, ambiental, social, laboral i bon govern, i mitjant la creació de confiança en els grups d'interès. Per això, la seva metodologia posi un gran èmfasi en els compromisos, la gestió integrada, el diàleg amb els grups d'interès, o la rendició de comptes.

La necessitat de diferenciar-se d'altres territoris requereix liderar un model de turisme compromès amb el territori i amb els reptes socials, ambientals, laborals... Aquesta diferenciació és oportuna per a gran part del model turístic del territori, ja sigui amb el turisme familiar, el turisme industrial, el turisme cultural, el turisme esportiu o d'esdeveniments, o l'enoturisme.


Ara mateix Vector 5 lidera una iniciativa de Destinació Turística Responsable als territoris del Penedès, amb la implicació de 4 ajuntaments i 20 empreses dels diferents subsectors turístics, sota el lideratge de la Fundació Pro Penedès.

Vector 5 · Excel·lència i Sostenibilitat és una consultoria que ajuda les empreses i les organitzacions a desenvolupar la seva excel·lència social mitjançant la gestió de la seva Responsabilitat Social de manera que aporti valor i sostenibilitat tant a l'empresa com als seus grups d’interès i al conjunt de la societat.  Disposa d'una gran especialitat en RSE en el sector turístic.

7ª Conferència Internacional de Turisme Responsable en Destinacions [seguir llegint al blog]


Articles

AQUEST DILLUNS: Conferència Noves tendències conceptuals i pràctiques de les Entitats No Lucratives

  • Josep Maria Canyelles parlarà de Responsabilitat Social de les ONL
 
Noves tendències conceptuals i pràctiques de les Entitats No Lucratives 

16 de setembre
  • Josep Maria Canyelles, promotor de Responsabilitat Global, soci-consultor de Vector 5 i coordinador de la Comissió de Responsabilitat Social de l’ACCID,  
  • José Luís Retolaza, professor de l’Institut d’Economia Aplicada d’Empresa (UPV/EHU)
  • Àngels Fitó,  professora de la Universitat Oberta de Catalunya 
  • Alexandre Blasi, doctor enginyer industrial membre de l'AEIC
Hora: 18:00
Lloc: AEIC, Via Laietana 32, Barcelona
Més informació: Tots els socis assistents a la conferència rebran un exemplar del llibre “Noves tendències en la gestió de les entitats no lucratives” de forma gratuïta

 

Sessió sobre RSA a l'Ajuntament de Buenos Aires

Josep Maria Canyelles (Vector 5 i Responsabilitat Global) va fer una sessió sobre Responsabilitat Social de les Administracions Públiques per a l'equip de gerents de l'Ajuntament de Buenos Aires (Argentina).

El focus de la sessió va estar en les característiques que diferencien l'RSA de l'RSE, i en el Model Català de Responsabilitat Social.

Canyelles fou presentat com a expert català en RSE i que ha desenvolupat models innovadors i aplicats per als sectors públic, social i altres com el comerç o el turisme. Especialment va resultar interessant el model de gestió de Territoris Socialment Responsables.

Al llarg de la sessió es van poder presentar iniciatives de referència com el programa europeu COGITA, on Catalunya hi participa junt amb 12 territoris més, l'Oficina de Supervisió i Avalunació de la Contractació Pública, que la Generalitat de Catalunya va posar en marxa el 2011, o el projecte Penedès · Destinació Turística Responsable.

Últimas reflexiones sobre la Responsabilidad Social de la Administración (RSA)

Podeu trobar totes les entrades sobre Responsabilitat Social de l'Administració a: http://responsabilitatglobal.blogspot.com/search/label/RSA

Últimas reflexiones sobre la Governanza

En estos últimos dos o tres años hemos incrementado las reflexiones sobre gobernanza, tanto por razón de la crisis económica como democrática que estamos viviendo. El proceso de transición nacional que se está produciendo en Cataluña está mostrando las debilidades democráticas del modelo español, lo que nos permite reflexionar sobre la Responsabilidad Social de las Administraciones (RSA), y también sobre cómo las empresas lo abordan (RSE), a la vez que mostramos transparencia sobre nuestros compromisos, principios y acciones. Estas son las últimas entradas publicadas en Responsabilitat Global sobre Gobernanza.
Josep Maria Canyelles
[email protected]
+34 670 600 223
Presentación
Memoria ppt 2007
Memobloc 2006 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013
  Leer otros contenidos recientes
(Estos contenidos pueden estar en castellano o catalán. Están revisados para una traducción automática óptima)
reflexiones
artículos
newsletters
publicaciones
RSA (público)
RSO (ONL)
RSU (univ)
pymes
TSR territ.resp
buenas práct.
malas práct.
formación
eventos
social
ambiental
derechos hum.
conciliación
comunidad 
lengua
voluntariado
laboral
diversidad
igualdad
transparencia
clientela
Este boletín se elabora en castellano y en catalán y lo reciben personas, empresas y organizaciones. Pueden suscribirse:          ALTA         BAJA